Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na místě činu nechal občanku

MOST - Kradl ve sportovním areálu a vnikal na pozemky rodinných domů; Kdosi pomaloval 11 vagónů.  

 Zloději se hodily zavařeniny, jiný sebral prádlo ze šňůry

Nemilé překvapení nachystal neznámý zloděj jednomu občanovi, kterému odcizil různé oděvní svršky. Ty visely na prádelní šňůře na balkónu v prvním patře panelového domu v Mostě. Poškozený krádež odhalil o víkendu dopoledne, když zjistil, že na šňůře zmizely některé kousky jeho oděvů. Lapka odcizil tepláky, trička, mikinu, košile a další prádlo, vše v celkové hodnotě 5 300 korun. Případ krádeže šetří mostecká policie.

V jiném mosteckém domě na sídlišti Výsluní neznámý pachatel kradl zavařeniny. Ty objevil v bytové komoře, do které se tento týden v nočních hodinách vloupal. Poškozenému majiteli odnesl několik sklenic s kompoty a hodily se mu i zavařené okurky.


 

Lapka na místě činu nechal ledvinku s občanským průkazem

Z přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci obvinil policejní vyšetřovatel v Mostě 31letého muže z Mostu. Ten se měl v květnu vloupat v noci do sportovního areálu, kde odcizil prodlužovací kabely, ve sklepních prostorech demontoval kotle a odcizil z nich vnitřní části z mědi. Odnesl i hifi věž a drobné nářadí. Poškozené organizaci zanechal škodu ve výši 3 600 korun. Kabely a kovy odevzdal do sběrny. O pár dnů později vnikl na pozemek zahrady u rodinného domu, kde se pokusil vloupat do sklepa, což se mu nepodařilo. Poškodil sklepní plastové okno a způsobil škodu za 7000 korun. To ho nijak neodradilo a dostal se na pozemek jiného rodinného domu a poté do sklepa, ze kterého vytahal obuv, nože a další věci, které rozházel po zahradě. Na místě odcizil mosazné spojky a zahradní nůžky. Při vloupání do sklepa poškodil regál a věci na něm uložené. Muž celkem napáchal škodu za téměř 20 000 korun. Obviněný, jemuž hrozí až tříletý trest odnětí svobody, je stíhán na svobodě. Za krádež byl již trestán a z vězení se vrátil letos v březnu.


 

Sprejeři pomalovali 11 železničních vagónů

Mostecká policie přijala oznámení o poškození nákladních vagónů na sypký materiál. Vlak přijel na seřadiště v Kopistech u Mostu tento týden a během trasy měl prostoje na třech místech v republice. Není tedy zřejmé, kde k posprejování vagónů došlo. Poškozené České dráhy vyčíslily předběžně hmotnou škodu na částku 55 tisíc korun.


 

Lapka z trafostanice odcizil kabely od požárního hlásiče

Barevné kovy přilákaly neznámého podnikavce. Ten tento týden zřejmě v časně ranních hodinách vnikl za použití násilí do prostor trafostanice u obce na Mostecku. Poté uvnitř odcizil 40 metrů protipožárního kabelu. Na místě poškodil tři požární hlásiče. Poškozená železniční organizace odhadla předběžnou hmotnou škodu na částku 15 000 korun.


 

Tři motoristé včera řídili pod vlivem drogy

Tři řidiči motorových vozidel včera řídili svá auta pod vlivem návykových látek. Zjistili to policisté při silničních kontrolách. V Mostě ve večerních hodinách v ulici J. Kubelíka stavěla hlídka 26letého řidiče, který měl pozitivní test na pervitin. U  Obrnic na silnici I/13 policisté kontrolovali 35letou řidičku, která u sebe neměla povinné doklady a u vozidla měla prasklé čelní sklo. Měla navíc pozitivní test na metamfetamin. Třetí motorista byl stavěn v ulici Topolová večer. Měl pozitivní test na amfetamin. Všichni se podrobili lékařskému vyšetření s odběrem krve a všichni si od policie převzali záznamy o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 3. června 2015

vytisknout  e-mailem