Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na místě činu nechali své věci

MOST - V obchodě nechal batoh s lupem a dokladem, v restauraci boty; Z cizího bytu odnesl televizi. 

Na nákup za pět prstů se vydal v Litvínově 28letý muž. Zamířil do jednoho tamního supermarketu. Ze zboží si vybral devět balení se sýrem s bílou plísní, které si ještě v prodejně uschoval do svého batohu. Poté šel k pokladně, kde platil za drobnost. Při odchodu ho zastavila ostraha prodejny, která pojala podezření z krádeže. Muž nechal na místě svůj batoh a z místa utekl. Odcizené sýry byly vráceny zpět prodejně. V batohu našli policisté doklad se jménem podezřelého a pátrali po něm. Vyšetřovatel mostecké policie Litvínovana obvinil z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Už v minulosti byl za krádeže potrestán.

Na místě činu nechal boty
Mostečtí kriminalisté objasnili případ krádeže vloupáním do jedné mostecké restaurace. Podle nich se měl v noční době do objektu přes okno na toaletu vloupat 33letý Mostečan. Uvnitř provozovny měl muž odcizit přenosnou pokladnu s hotovostí, kašírtašku s penězi a poukazy na jídlo. Celkem poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši 79 tisíc korun. Na toaletě restaurace zanechal boty. Objekt dobře znal. Kdysi v něm pracoval a než přišel krást, byl tam den před tím jako host. Odcizené peníze údajně utratil, pokladnu zahodil do koše. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Obviněný je stíhán na svobodě.

Vloupal se do bytu známého, odnesl si televizi
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 45letého muže z Litvínova. Jak zjistili litvínovští policisté, kteří se zabývali případem vloupáním do bytu a případ objasnili, měl Litvínovan vniknout za použití násilí do bytu svého známého a z něj měl odcizit televizor v hodnotě 11 000 korun. Odcizený televizor mu však údajně na ulici upadl na zem a poškodil se, a tak ho odložil ke kontejnerům na odpad. Televizi šel odcizit prý proto, že mu měl poškozený údajně televizi slíbit za dluh. Kradl už v minulosti a byl odsouzen k nepodmíněnému trestu, který vykonal loni. Nyní mu za krádež hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 18. září 2019

.

vytisknout  e-mailem