Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na místo činu se vrátil

ČESKOLIPSKO - Majetkovou trestnou činnost v České Lípě se škodou 92 400 korun prokázali kriminalisté 41letému místnímu muži. 

     Kriminalisté usvědčili 41letého Českolipana z toho, že v období od prosince loňského roku do počátku letošního ledna napáchal ve svém městě majetkovou škodu ve výši 92 400 korun. Jedná se o recidivistu, který si pro krádeže již odpykal 18měsíční nepodmíněný trest odnětí svobody, ze kterého se vrátil na svobodu  v květnu 2014. Trest na něj výchovně rozhodně nezapůsobil, protože 5. ledna vnikl na soukromou stavební parcelu na Ladech v České Lípě, odkud odcizil ze stavební buňky nejrůznější elektronářadí v celkové hodnotě přesahující 50 000 korun. Ani to mu ale nebylo dost, a tak se sem za tři dny vrátil, aby majitele připravil  ještě o ruční nářadí za více jak 18 000 korun. Muž má i na svědomí vloupání do motorového vozidla Ford Tranzit, zaparkovaného v ulici Pod Špičákem v České Lípě z 9. prosince loňského roku. Tehdy u auta nejprve rozbil okénko a potom z něj odcizil bourací kladivo. Téhož dne se ještě v Bardějovské ulici zmocnil malého motocyklu značky  Jawa 50M Betka, který si majitel ponechal zaparkovaný u panelového domu  pod schodištěm.

     Za to všechno si již od kriminalistů převzal písemné vypracování usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin krádeže, za který může skončit ve vězení na dalších pět let.

12. 1. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem