Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na místo se několikrát vrátili

CHOMUTOV - Opilý napadl mladíka, I když nesouhlasil, musel odejít..... 

Na místo se několikrát vrátili
Dva muži z Teplicka kradli v chatové oblasti Březno-Stranná. Na začátku června přijeli na místo osobním vozidlem Hyundai Accent s přívěsným vozíkem. Postupně „navštívili“ tři rekreační chaty a maringotku. Na vozík naložili zahradní techniku, nářadí, elektroniku, dalekohled a z jedné chaty sebrali majiteli i pantofle. Z maringotky zmizelo kromě nářadí i uskladněné řezivo. Na místo se opět vrátili o několik dní později. Z volně přístupného přístřešku u chaty odcizili neuzamčené vozidlo Hyundai Getz i s majitelovou bundou. Auto po nějakou dobu používali a pak ho odstavili na polní cestě poblíž obce Stranná, kde bylo také nalezeno. Třetí vloupání provedli do garáže, která se nachází na pozemku vinice. Zmizel malotraktor s žacím komponentem. Bez povšimnutí nezůstal ani zaparkovaný karavan. Prohledali ho, ale nic nesebrali. Pachatelé za sebou zanechali celkovou škodu ve výši 326 tisíc korun. Z vyšetřování dále vyplynulo, že starší z dvojice řídil motorové vozidlo, ačkoli má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. 23letého pachatele policisté zadrželi a obvinili hned z několika trestných činů – krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněné užívání cizí věci. Stejné obvinění putovalo za druhým z dvojice – 32letým mužem do věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.
 
Opilý napadl mladíka
25letý muž z Rakovníka napadl poblíž autobusové zastávky ve Vrskmani 16letého mladíka. Poškozený sice skončil po útoku na zemi, ke zranění naštěstí nedošlo. Když na místo přijela policejní hlídka, zjistila, že útočník je v silně podnapilém stavu. Navíc se choval agresivně a nechtěl ve svém jednání přestat. K předvedení na policejní útvar proto policisté použili pouta, která násilníka zklidnila. Incident je vyšetřován jako přestupek.
 
I když nesouhlasil, musel odejít
Chomutovští policisté zasahovali v bytě v ulici Vítězslava Nezvala. 40letý muž slovně a fyzicky napadal svou družku. Z výpovědi nájemníků v domě bylo zjištěno, že k podobným incidentům zde dochází často a mužovy útoky jsou stále agresivnější. Jelikož je v bytě i nezletilé dítě, přistoupili policisté k vykázání násilníka z bytu. Muž měl sice k odchodu připomínky, ale odejít musel. Jednání podezřelého je vedeno jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Ženě ukradl kabelku
Na začátku července zmizela z kanceláře provozovny na Lipské ulici v Chomutově dámská kabelka. Zloděj našel neuzamčené dveře do místnosti a tak sebrat kabelku s doklady a penězi nebyl problém. S lupem v tichosti zmizel. Policistům se podařilo zjistit totožnost neznámého zloděje. 22letý mladík z Kadaně je podezřelý z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Už je ve vězení
Okresní soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu na 27letého muže z okresního města. Po hledaném bylo vyhlášeno pátrání, tentokrát úspěšné. Policisté muže zadrželi v bytě na chomutovském sídlišti, kde se zdržoval u své známé. V současné době se hledaný nachází ve věznici v Litoměřicích, kam ho doprovodila policejní eskorta.
 
Dva vykradené balkony
Nechávat prádlo přes noc na balkoně se nevyplácí a to ani v případě, že je opatřen mříží. Majitelka jirkovského bytu v Červenohradecké ulici se o tom sama přesvědčila. Vyprané riflové kalhoty pověsila na šňůru zamřížovaného balkonu v přízemí domu a kalhoty do rána zmizely. Škodu vyčíslila na 6 tisíc korun. Stejnou zkušenost má žena z Chomutova. Na balkon v mezipatře domu v Růžové ulici pověsila vyprané prádlo, dveře řádně uzamkla, ale do rána bylo pánské a dámské oblečení pryč. V tomto případě dosáhla škoda částky 7400 korun. Krádeže vyšetřují policisté z Jirkova a Chomutova.
 
17. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem