Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na místo se vracel

LITOMĚŘICE – Chalupu vybílil; Přes plot pro železo; Záhon zeje prázdnotou 

Až pět let může strávit za mřížemi 21letý muž, který opakovaně navštěvoval rekreační chalupu na Podřipsku. Během letních měsíců vnikl minimálně ve dvou případech násilným způsobem do chalupy a odcizil vše, co mohl zpeněžit. Bral vše železné, elektroniku, porcelán, elektrické nářadí a další věci, které v chatě nalezl. Vnikl také do sklepa a zcela vyklidil i pozemek kolem chalupy. Navíc z chalupy odcizil celý okapový systém. Majitel objektu vyčíslil škodu na 70 tisíc korun. Počátkem tohoto týdne byl mladík obviněn z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
 

Přes plot pro železo
Dva mladíci z Liběšicka se chtěli obohatit prodejem cizího majetku. V polovině srpna tohoto roku opakovaně vnikli na pozemek rodinného domu v Liběšicích a zmocnili se zde uložených kovových a nerezových předmětů, které za účelem svého obohacení přemístili do sběrny druhotných surovin. Hmotná škoda na odcizeném majetku přesáhla 10 tisíc korun. Policistům se podařilo mladé muže ve věku 22 a 29let vypátrat a odcizené předměty zajistit. Na základě zjištěných informací mladíkům sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. V případě soudem uznané viny hrozí podezřelým až tříleté vězení.
 

Záhon zeje prázdnotou
V obci Vědomice odcizil neznámý pachatel ze záhonu mezi silnicí a chodníkem sazenice stromků. Během víkendových dní ze záhonu vykopal 66 vysázených stromků habru obecného. Hodnota odcizených stromků byla vyčíslena na více než 8 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

Kolo nezaplatila
Objednané zboží si převzala, ale platit nechce 42letá žena z Litoměřic. Koncem měsíce srpna si objednala jízdní kolo prostřednictvím internetových inzertních stránek, ale po jeho obdržení smluvenou částku nezaplatila. Prodejce bicyklu se tak obrátil na policisty, kteří se případem zabývají pro podezření z trestného činu podvodu. V případě soudem uznané viny hrozí podezřelé ženě až dvouletý trest odnětí svobody.
 

Litoměřice, 23. 10. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem