Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na mokré vozovce nepřizpůsobili rychlost jízdy

Bruntál - průjezd zatáčkou na mokrém povrchu včera na Krnovsku nezvládl 32letý cizinec a také 24letá řidička. Oba s vozidly havarovali. 

První dopravní nehoda se stala půl hodiny po půlnoci 11.09.2013 mezi obcí Krnov a její částí Krásné Loučky. Cizinec jedoucí ve směru na Krnov pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a při průjezdu levotočivou zatáčkou s nákladní soupravou dostal smyk. Následkem smyku vyjel s návěsem za pravý okraj silnice. Nákladní souprava se převrátila na bok a zablokovala napříč celou komunikaci. Řidič byl pro lehká zranění zdravotnickou záchrannou službou převezen do krnovské nemocnice. Bruntálští dopravní policisté dokumentující následky nehody ve spolupráci s pořádkovými policisty města Krnov a Města Albrechtic z výše uvedených důvodů uzavřeli část komunikace a dopravu odklonili z Krnova přes Chomýž. Pro bezpečný a plynulý provoz byla kamionová doprava řízena kyvadlově. U nehody také zasahoval výjezd hasičského záchranného sboru. Odklízecí a následně překládací práce byly ukončeny až ve večerních hodinách, poté byl provoz na silnici č I/57 obnoven. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na více jak jeden milion korun. Nehoda je stále ve stavu prověřování dopravního inspektorátu Bruntál.
 
11.09.2013 nehoda nákladní soupravy.JPG
Foto č.1: dopravní nehoda nákladní soupravy mezi obcí Krnov a její částí Krásné Loučky ze dne 11.09.2013
 
 
Druhou nehodu téhož dne vyšetřovali a následně zadokumentovali bruntálští dopravní policisté na silnici I/45 mezi obcemi Nové Heřmínovy a Zátor krátce po půl desáté dopoledne. Mladá řidička jedoucí se služebním vozidlem Škoda Praktik od obce Nové Heřmínovy při projíždění pravotočivé zatáčky dostala smyk. Uřídit auto ve smyku již nezvládla a sjela do silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Řidička tedy nepřizpůsobila rychlost své jízdy stavu a profilu komunikace. K jejímu zranění nedošlo. Škoda na vozidle činí okolo 150 tisíc korun.
 
11.09.2013 nehoda Škoda Praktik.JPG 
Foto č.2: dopravní nehoda vozidla Škoda Praktik mezi obcemi Nové Heřmínovy a Zátor ze dne 11.09.2013 
 
 
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová
 
12.09.2013

vytisknout  e-mailem