Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na mokré vozovce vylétla ze silnice

LIBERECKO - V sobotu 9. května 2015 dopoledne havarovala řidička vozidla Seat Toledo na rychlostní komunikaci č. 35 ve směru z Prahy do Liberce, utrpěla těžké zranění. 

Mokrá vozovka a nepřiměřená rychlost, to byly hlavní příčiny dopravní nehody, která se stala v sobotu 9. května 2015 na rychlostní komunikaci č. 35 ve směru z Prahy do Liberce. Poblíž Hodkovic nad Mohelkou nezvládla řidička osobního vozidla Seat Toledo při průjezdu levotočivou zatáčkou na mokré vozovce řízení a s vozidlem dostala smyk. Vozidlo se v zápětí stalo neovladatelným a vjelo vpravo mimo vozovku, kde narazilo přední částí do travnatého příkopu.  

DN R35DN R35
 Při nehodě utrpěla 29letá řidička cizí státní příslušnosti těžké zranění, se kterým ji vozidlo zdravotnické záchranné služby převezlo na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Policisté řidičku podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. Na poškozeném vozidle vznikla předběžná škoda 120 tisíc korun a z místa nehody jej odtáhlo vozidlo odtahové služby k dalšímu zkoumání, a  to k vyloučení, zda k nehodě nemohlo dojít z důvodu nějaké technické závady. Nehoda zůstává v šetření policistů z Dopravního inspektorátu Liberec.

11.5.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem