Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na Mostecku přibylo kapesních krádeží

MOST - Policisté díky přijatým opatřením už dopadli dvě zlodějky. 

     Policisté z Mostu v poslední době zaznamenali zvýšený počet kapesních krádeží, ke kterým docházelo na území celého města. Podle získaných poznatků měly krádeže na svědomí skupinky občanů, kteří jsou původem ze Slovenska, a v poslední době byl jejich výskyt zaznamenán na Mostecku. Policisté proto ve spolupráci se strážníky městské policie přijali bezpečnostní opatření, které má vést ke snížení tohoto druhu kriminality.
 
     Díky přijatým opatřením se již po několika dnech podařilo zadržet dvě ženy ve věku 21 a 30 let, které jsou podezřelé hned ze tří krádeží. Podle zajištěných důkazů v polovině června využily nepozornosti poškozeného muže a z kapsy bundy mu odcizily peněženku s doklady a finanční hotovostí. Z místa činu pak odešly, peněženku zahodily a o lup v hodnotě jeden tisíc korun se rozdělily.
 
     Minulý týden v pondělí odcizily seniorce z nákupní tašky na kolečkách igelitovou tašku s doklady a penězi, ženu spolupachatelky připravily o věci v hodnotě osm tisíc korun.
 
     Poslední zatím prokázané krádeže se zlodějky dopustily na začátku tohoto týdne, kdy u pošty přistoupily ke starší ženě a z kabelky jí odcizily téměř dva tisíce, které měla žena uložené v sáčku.
 
     Scénář krádeží byl pokaždé stejný, pachatelky se staršími lidmi, kteří jsou bohužel důvěřiví, zapředly rozhovor a v jeho průběhu své oběti okradly. Obě ženy, které již byly za obdobnou trestnou činnost v minulosti podmínečně odsouzeny, byly obviněny z přečinu krádeže, v případě odsouzení jim hrozí maximálně tříleté vězení.
 
     Protože nebyly shledány zákonné důvody pro umístění obviněných žen do vazby, musely být po provedení všech procesních úkonů propuštěny. Policisté budou i nadále ve zvýšené míře věnovat pozornost této kriminalitě, společně se strážníky posílili uniformované hlídky ve městě a v ulicích je i zvýšený počet policistů v civilu.
 
     Upozorňujeme spoluobčany především starších ročníků, aby dbali zvýšené pozornosti při nákupech, cestování prostředky městské hromadné dopravy i při pohybu na ulici a nedávali se do hovoru s cizími lidmi, zvláště s těmi, jejichž vzezření může už předem napovídat, že by se mohlo jednat o „kapsáře“.
 
3. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem