Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Na motorce porušil snad vše, co porušit šlo

Český Krumlov – Omlenička – Na motorce jel opilý, to ale nebylo zdaleka všechno. 

Kuriózním případem se aktuálně zabývají českokrumlovští dopravní policisté. Případ se odehrál v neděli 14. 7. 2024 v odpoledních hodinách na silnici třetí třídy č. 1576 mezi obcemi Omlenice a Omlenička na Českokrumlovsku, kde na rovném a přehledném úseku havaroval třicetiletý řidič motocyklu. A co bylo důvodem dopravní nehody? Nezvládnutí řízení v důsledku požití alkoholu.

Motorkář po dopravní nehodě zůstal několik minut bezvládně ležet na komunikaci. Svědkyně události, která v době nehody jela za motocyklem, tak zavolala zdravotnickou záchranou službu. Na místo v tu dobu již mířili také policisté. Motorkář se následně probral a za přítomnosti svědků se snažil před policisty utéct. Nejprve ve spolupráci se spolujezdcem, který cestoval na nosiči, odtlačili motocykl za garáže v obci Omlenička a následně se oba ukryli do nedalekého křoví. Plán jim však nevyšel, neboť je dopravní policisté zanedlouho ve spolupráci s kaplickými policisty vypátrali. Viditelně zraněný řidič na místě odmítl lékařské ošetření. Jeho o deset let starší spolujezdec vyvázl z nehody bez zranění.

U řidiče motocyklu byla poté provedena dechová zkouška, kterou mu policisté naměřili téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu. To ale nebylo vše, co řidič porušil. Jeho z několika strojů poskládaný motocykl totiž neměl registrační značky, tedy nebyl evidovaný v registru vozidel. Pomyslnou korunu tomu všemu řidič nasadil tím, že řídil bez řidičského oprávnění.

Policisté z dopravního inspektorátu v Českém Krumlově ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči motocyklu tak v případě prokázání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz
16. července 2024

Odkazy do noveho okna

Na motorce porušil snad vše, co porušit šlo

Na motorce porušil snad vše, co porušit ... 

Detailní náhled

Na motorce porušil snad vše, co porušit šlo

Na motorce porušil snad vše, co porušit ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem