Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na muže v chatce zaútočil nožem

KRAJ, ZNOJEMSKO: Pachatel je obviněný z pokusu vraždy. 

Horký nedělní večer zůstane jistě dlouho v paměti dvojici mužů, z nichž jeden skončil v nemocnici a druhý v policejní cele. V zahrádkářské kolonii před obcí Suchohrdly na Znojemsku došlo ke konfliktu, který vyústil až v pokus vraždy šestačtyřicetiletého muže.

Celý incident začal tím, když se čtyřiačtyřicetiletá žena žijící v zahrádkářské kolonii rozhodla navštívit chatku svého bývalého přítele, od kterého si chtěla odnést své osobní věci. Vzhledem k tomu, že už v minulosti byla tímto bývalým přítelem fyzicky napadena, jako posilu si na výpravu pro věci s sebou vzala svého šestačtyřicetiletého kamaráda a jeho přítelkyni. Do předmětné chatky se bez problémů dostala a začala hledat věci, které si chtěla odnést. Šramot uvnitř chaty však přilákal nejprve psa a potom i ženina bývalého přítele, který, protože svou expřítelkyni ve tmě hned nepoznal, si myslel, že se mu do chaty dostal zloděj. Ženu napadl a její křik přivolal kamaráda, který čekal venku před chatkou a ženě přišel na pomoc. Po vzájemné potyčce však ženin kamarád utrpěl život ohrožující zranění, když jej pětapadesátiletý podnájemník chaty dvakrát bodl nožem a to do hrudníku a paže. Podařilo se mu ještě dojít na okraj pozemku, kde se konflikt odehrál a odkud jej odvezla záchranná služba do nemocnice. Pachatel z místa činu odešel a krátce poté byl zadržen policejní hlídkou. Kriminalisté mu vzhledem k charakteru útoku a způsobenému zranění sdělili obvinění pro spáchání trestného činu vraždy ve stadiu pokusu. Státní zástupce na podnět vyšetřovatele podal návrh na vzetí obviněného do vazby. Pachateli, který již byl několikrát soudně trestaný, za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let.

 

Od začátku roku už kriminalisté v Jihomoravském kraji šetří celkem devět vražd (včetně pokusů vražd) - všechny se kriminalistům podařilo objasnit.

 

mjr. Petra Vedrová, 24. 8. 2011

vytisknout  e-mailem