Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na Náchodsku bourali motorkáři, cyklisté i chodci

Jarní slunce vytáhlo do provozu jednostopá vozidla 

Pěkné jarní počasí vylákalo na silnice a silničky nejen sváteční řidiče automobilů, ale také cyklisty a motocyklisty, kteří si užívali slunečných dní. Již páteční podvečer přinesl tak trochu kuriózní nehodu, kdy se spolu srazily dva z těchto jednostopých strojů. Přesněji řečeno malý motocykl při vyjíždění na silnici nedal přednost velké motorce. V letošním roce se jedná již o pátou nehodu motocyklu, což je o čtyři nehody více v loňském roce.
 
Simson_V3Simson_V3
Motocyklová
nehoda se stala v pátek 1. dubna 2011 před pátou hodinou odpoledne mezi Novým Městem nad Metují a Českou Skalicí na křižovatce u Městce. Řidič na Simsonu vyjíždějící z polní cesty vyjel přímo pod kola motorkáři na CFmoto V3 jedoucímu po silnici od Nového Města nad Metují. Řidič V3 narazil do boku mopedu a oba spadli na vozovku. Při nehodě asistoval i vrtulník letecké záchranné služby, který však nakonec odletěl prázdný. Oba motocyklisté naštěstí utrpěli jen lehčí zranění, s nimiž byli převezení do náchodské nemocnice. Řidič velké motorky po ošetření odešel domů po svých, řidič mopedu zůstal v péči lékařů. Na motorkách byla vyčíslena hmotná škoda na 55.000 korun, 50.000 z toho na CFmoto, zbytek na mopedu, který jak policisté navíc zjistili, nemá platnou technickou prohlídku. Nehodu dopravní policisté dále vyšetřují.
 
 
 
 
Cyklisté o víkendu vyvázli s jedním karambolem. Dopravní nehodu cyklisty, jejímž hlavním
nocni_ulice_cyklistanocni_ulice_cyklista
aktérem, jak se ukázalo, byl alkohol, vyjeli prošetřit dopravní policisté po druhé hodině ráno v neděli 3. dubna 2011. Cyklista jedoucí na jízdním kole po chodníku od benzínové pumpy Benzina směrem na Běloves, upadl i s jízdním kolem a zranil se v obličeji. Přivolaná lékařská pomoc cyklistu odvezla do nemocnice na ošetření, po kterém jej propustila. Následné vyšetřování přineslo vysvětlení cyklistova náhlého pádu. Policejní hlídka kontrolní dechovou zkouškou zjistila, že příčinou cyklistova zavrávorání a následného přepadnutí přes bicykl bylo alkoholové opojení. Tester při sérii dechových zkoušek ukázal hodnoty od 2,7 od 2,5 promile alkoholu. Nehodu dopravní policisté dále vyšetřují.
 
Chodci, třetí nejohroženější účastníci silničního provozu, též přispěli do víkendových statistik dopravní nehodovosti na Náchodsku. V pátek 1. dubna 2011 odpoledne po třetí hodině srazil řidič osobního automobilu v Jaroměři v Orlické ulici chodkyni. 57letá žena vstoupila na přechod přímo před projíždějící vozidlo Renault. Při střetu utrpěla těžké zranění dolních končetin. Alkohol nebyl zjištěn ani u chodkyně ani u řidiče. Míru zavinění jednotlivých účastníků nehody dopravní policisté dále vyšetřují.
 
V souvislosti se začínající motorkářskou a cyklistickou sezónou policisté znovu připomínají všem řidičům, aby sledovali veškeré dění na silnici. Častým nešvarem na českých silnicích je zejména nedostatečné sledování provozu za sebou -málodkdo se dívá do zpětných zrcátek. Řidiči jsou pak často překvapeni předjíždějícím motocyklistou, či v koloně vozidel podjíždějícím cyklistou.
 
por. Bc. Eva Prachařová
4. 4. 2011
 

 

Odkazy do noveho okna

CFmoto V3

DN Nove Mesto nad Metuji 1.4.2011 

Detailní náhled

nocni_ulice

DN cyklista Náchod 3.4.2011 

Detailní náhled

simson_V3

DN Nove Mesto nad Metuji 1.4.2011 

Detailní náhled

simsonNM

DN Nove Mesto nad Met. 1.4.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem