Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na nákup se posilnil

LITOMĚŘICE – Nadýchal 2,31 promile; Bral trika i tepláky; Pro naftu do auta 

V uplynulém týdnu se pro potraviny do libochovického nákupního centra vydal místní mladík značně posilněn alkoholem. Mléčné výrobky a uzeniny si ukryl pod své ošacení a snažil se projít pokladnou, aniž by zaplatil. U východu z prodejny byl zastaven zaměstnanci obchodu a nezaplacené zboží musel odevzdat. Přivolaná policejní hlídka zjistila, že 26letý muž nekradl poprvé. Také dechová zkouška na alkohol nebyla v pořádku. Hříšník nadýchal 2,31 promile! Protože zákon neporušil poprvé, jeho jednání policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Bral trika i tepláky

Nepříjemné překvapení čekalo tento týden na obyvatelku jednoho roudnického bytu, když šla sebrat prádlo na balkón. Předběhl jí někdo jiný. Sušící se dámská i pánská trika, tepláky, mikiny a další oblečení sebral ze šňůr zřejmě neznámý lapka, po kterém nyní pátrají roudničtí policisté. Hodnotu ošacení poškozená vyčíslila na více než 4 tisíce korun. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli za trestný čin porušování domovní svobody až dvouleté vězení.

Pro naftu do auta

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který tento týden v Čížkovicích odcizil pohonné hmoty. Zřejmě v nočních hodinách zloděj navrtal palivovou nádrž u zaparkovaného kamionu a z nádrže odčerpal 65 litrů motorové nafty v hodnotě 2300 korun. Poničením nádrže vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu trestní stíhání za trestné činy krádeže a poškození cizí věci.

Prázdná oplocenka

Oznámení o krádeži okrasných rostlin přijali tento týden libochovičtí policisté. Neznámý pachatel vnikl za použití násilí do oplocenky, kde se rostliny nacházely. Odnesl si výpěstky za více než 6 tisíc korun. Policisté po pachateli krádeže i odcizených rostlinách pátrají.

Litoměřice, 27 2. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem