Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na nákupy vyrazil pod parou

NÁCHODSKO – Prý jen kloktal bolavý zub 

Hlídka Městské policie v Jaroměři v úterý 14. července 2015 v  jednu hodinu odpoledne v Josefově zastavila podezřele vypadající felicii, řidič při dechové zkoušce nadýchal 2,16 promile. Při opakovaných zkouškách pak ještě o čtyři desetinky víc.
 
ridicsky-prukazIlustrační foto/Policie ČR
Z jeho následujícího výslechu pak vyplynulo, že muž do Jaroměře vyrazil z Jásenné. Jak k oněm více než dvěma promile přišel, policistům nejprve nedokázal dost dobře vysvětlit, prý jen k obědu vypil nějaké to pivo. Pak ale z něj vypadlo, že už si od rána léčil kloktáním rumu bolavý zub a bylo líto kloktadlo vyplivnout. Tak ho pokaždé spolkl.
 
Opilý projel několik vesnic, absolvoval nákup v Tescu a nyní již mířil k domovu. Tam už ale nedorazil. Strážníci přivolali hlídku Policie ČR, která mu okamžitě zakázala další jízdu. Řidičova svérázná jízda měla další dozvuky v podobě eskorty na protialkoholní záchytnou stanici do Pardubic, po vystřízlivění pak na jaroměřské obvodní oddělení, kde s ním ve zkráceném přípravném řízení zahájili trestní řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky s možným zákazem činnosti a až ročním odnětím svobody.
 
por. Mgr Eva Prachařová
14. 7. 2015 v 13. 30 hodin

vytisknout  e-mailem