Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Na nalezený občanský průkaz si vzal úvěr

SOKOLOVSKO – Způsobil tím škodu téměř 60 tisíc korun. 

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Bíliny, kterého obvinili ze spáchání přečinů úvěrového podvodu a poškození cizích práv.
 
Ve druhé polovině března minulého roku měl obviněný najít v jednom menším městě na Sokolovsku, ve kterém tehdy pobýval, občanský průkaz osmačtyřicetiletého muže. Následně měl přes internet uzavřít smlouvu o úvěru a přitom použít údaje z nalezeného občanského průkazu. Navíc měl uvést smyšlené údaje o zaměstnání a měsíčnímu příjmu, aby mu byl úvěr poskytnut. Poté měl prostřednictvím internetového obchodu zakoupit notebook a zbytek finančních prostředků, které byly poskytnuty, si měl poslat na bankovní účet a použít je pro svou potřebu. Domluvené měsíční splátky nesplácel a tím měl osmačtyřicetiletému muži způsobit škodu téměř 60 tisíc korun.
 
V případě prokázání viny hrozí šestatřicetiletému muži, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost, trest odnětí svobody až na dva roky.¨

nprap. Jakub Kopřiva
4. 1. 2020

vytisknout  e-mailem