Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na návsi bylo veselo

MOST - Čtyři ženy se tam fackovaly a tahaly za vlasy; Mladík pil a nevěděl, co dělá; Neurvalec chtěl sex  

 Drobnou výtržnost čtyř dam řešili policisté z Mostu v jedné obci na Mostecku. Čtyři ženy, dvě mladší a dvě starší, se na návsi u prodejny pohádaly na místě veřejně přístupném. Po vzájemné slovní rozepři se začaly napadat i fyzicky. Nechyběly rány do obličeje a tahání za vlasy. Utrpěly drobná poranění, se kterými byly ošetřeny lékařem. Jejich zranění si nevyžádala pracovní neschopnost a ani omezení na běžném způsobu života. Motivem napadení dvou dvojic byly sousedské neshody. Policie případ uzavřela a s ohledem na malou společenskou nebezpečnost věc kvalifikovala jako přestupek proti občanskému soužití a ten postoupila mosteckému magistrátu k projednání.


 

Mladík popíjel a pak vyváděl

Noc v policejní cele strávil jeden mladý muž z Mostu. Ten měl poškodit na nádraží Českých drah v Mostě vstupní skleněné dveře, které rozbil tím, že do dveří několikrát kopl tak razantně, že se tři výplně dveří roztříštily. Mladík byl na místě zadržen přivolanou policejní hlídkou. Ta u něj provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a vyšší jak dvě promile. Policie podezřelého zadržela a po lékařské prohlídce ho umístila do policejní cely. Tento týden policejní inspektor mostecké policie mladíkovi sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Poškozená organizace vyčíslila hmotnou škodu na částku 12 tisíc korun.


 

Ženu chtěl znásilnit, vzal jí platební kartu, řídil, i když pil a měl zákaz řízení

Policejní komisař mostecké policie obvinil z pokusu zločinu znásilnění, pokusu přečinu ublížení na zdraví a přečinů ohrožení pod vlivem návykových látek, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 23letého muže z Mostu. Pěti trestných činů se měl dopustit během dvou dnů tento týden. V úterý večer si v bytě poškozené ženy, která je jeho bývalou přítelkyní, vynucoval pohlavní styk, což se mu přes její odpor nepodařilo. Ženu fyzicky hrubě napadl a opakovaně ji udeřil. Následující den ženě odcizil peněženku, ve které měla platební kartu. Poté z bytu odešel a nasedl do osobního vozidla, se kterým odjel. A to i přesto, že má zákaz řízení vydaný okresním soudem s platností do jara roku 2014. Policisté muže zadrželi ještě týž den při řízení v centru Mostu a provedli u něj dechovou zkoušku na alkohol. Muži zákona řidiči opakovaně naměřili hodnoty vyšší jak dvě promile alkoholu v dechu. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě. Bude-li potrestán, hrozí mu odsouzení na dvě léta až deset let.


 

Zloděj kradl, majitelé spali

Nevítaného návštěvníka měli majitelé rodinného domku v Litvínově tento týden. Neznámý pachatel vnikl do domu v noci na středu a poté v domě kradl. Pracoval zřejmě tiše, protože nikoho z obyvatel domu nevzbudil. Ti až ráno zjistili, že jim chybí mobily, notebook, hodinky, peníze a další věci. Poškozený vyčíslil hmotnou škodu na částku 79 tisíc korun. Krádež vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody nyní vyšetřují litvínovští policisté.


 

Kola změnila majitele

Nová jízdní kola si pořídil zatím neznámý podnikavec. V obci Hamr vnikl v jednom obytném domu do suterénu a tam se vloupal násilím do dvou sklepních kójí. Z nich vybral dámské a pánské jízdní kolo. Odnesl i uložené kabely a drobné nářadí. Poškození majitelé vyčíslili škodu na 21 000 korun a krádež vloupáním ohlásili hamerským policistům.


 

Poberta vyvrátil u domu rozvaděč

Škodu za dvacet tisíc korun utrpěly energetické závody. Neznámý vandal tento týden v noci na čtvrtek v ulici J. Průchy v Mostě vyvrátil u obytného domu elektrický plastový rozvaděč, který tímto poškodil. Případ přečinu poškození cizí věci vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Mostě.


 

Z cizího domu lapka odnesl spotřebiče a podlahu

Tučný lup si odnesl dosud neznámý lapka. V jedné obci na Litvínovsku vnikl na pozemek rodinného domku a poté se dostal i do domu. Z něj odcizil vysavač, čerpadlo, pneumatiky, balíky s plovoucí podlahou a další věci z domácnosti. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 40 000 korun. Případ krádeže vloupáním a porušování domovní svobody vyšetřují mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 5. října 2012

vytisknout  e-mailem