Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na návštěvě ukradl sedm prstenů

MOST - Zpeněžil je a peníze hned utratil; Vykradl čtyři auta; Dávky pobíral neoprávněně 

 Kradl v bytě kamaráda

Povedeným kvítkem je teprve devatenáctiletý mladík. Ten v obci na Litvínovsku kradl v bytě svého kamaráda. Minulý týden byl u něj doma a využil situace, když chvíli osaměl v pokoji. Na komodě si všiml položeného prstenu a šperkovnice. Z ní v krátkém okamžiku odcizil sedm zlatých prstenů. Pak klidně nasedl do kamarádova auta a odjeli spolu do Litvínova. Ve městě se na okamžik rozešli a za chvíli se opět setkali. To měl již pachatel v kapse několik tisíc korun, když stačil lup zpeněžit ve zlatnictví. Pak druhého mladíka požádal, aby jel s ním do Teplic. Tam si nakoupil pro sebe různé věci a všechny peníze, které za zlato utržil, utratil. Krádeží šperků způsobil lapka poškozené rodině škodu ve výši třiceti tisíc korun. Policisté již ukradené zlaté prsteny nezajistili, zlatník je stačil zpracovat a tím je znehodnotil. Mladík si za svůj čin odnesl od policejního inspektora sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ krádeže je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Vykradl čtyři auta a okradl mladíka o mobil

Třiadvacetiletý muž z Mostu čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Mostečan má dle policistů na svědomí čtyři vloupání do motorových vozidel a krádež na osobě. Obviněný vykrádal auta na mosteckých sídlištích a z vozidel odcizil autorádia, oděvy, nářadí, autosedačky a další odložené věci. Do aut vnikal vždy za použití násilí, když rozbíjel okna. Poškozeným motoristům lapka zanechal škody ve výši 35 tisíc korun. Odcizené věci údajně prodával v hernách, nebo náhodným lidem na ulici. Kriminalisté je již nezajistili. Krádeže na osobě se obviněný měl dopustit poté, když jedné lednové noci odcizil poškozenému mladíkovi z ruky mobilní telefon. Ten si ponechal a později ho zastavil v zastavárně. Policisté ho zajistili a vrátili zpět poškozenému. Obviněný muž napáchal celkovou škodu za téměř 39 tisíc korun. Stíhán je na svobodě.


 

Pod bundami měli několik šampónů

Devatenáctiletý mladík z Litvínova kradl minulý týden v jednom mosteckém supermarketu. V oddělení s drogistickým zbožím si vybral několik šampónů v hodnotě 655 korun. Ty si ukryl ještě v prodejně pod oděv a poté zamířil k pokladně. Tam na něj čekal již detektiv marketu, který zloděje zaregistroval. Lapka skončil na policejním oddělení, kde si převzal sdělení ze spáchání přečinu krádeže s ohledem na svoji kriminální minulost. Krást nepřišel sám. Jeho mladistvý komplic, který si přivlastnil zboží za 400 korun, bude řešen pro přestupek proti majetku.


 

Neměl prý na cestu do basy

Na cestu do vězení prý neměl peníze 32letý muž z Litvínova. Policejní inspektor litvínovské policie mu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Začátkem ledna si osobně převzal výzvu okresního soudu, aby do pěti dnů nastoupil výkon trestu odnětí svobody, což však bez závažného důvodu neučinil. Policie ho minulý týden zadržela v jedné obci na Litvínovsku.


 

Z domu zmizely římsy z pozinkového plechu

Zálusk na barevné kovy měl zatím neznámý pachatel. Ten minulý týden v Mostě z jednoho obytného domu v ulici V. Nezvala odcizil blíže nezjištěným způsobem ze zadní části domu plechové římsy a některé, které se mu nepodařilo ukrást, poškodil. Poškozený majitel domu vyčísli hmotnou škodu na částku dvacet tisíc korun. Případ krádeže pozinkovaného plechu šetří mostečtí policisté.


 

Na zábavě přišel o mobil

Neznámý lapka okradl muže z Mostu v jednom restauračním zařízení. Zloděj si všiml u stolu odloženého saka na židli. I když měl poškozený sako při odchodu od stolu stále při sobě, šikovnému kapsáři se podařilo z kapsy pánského oděvu odcizit mobilní telefon. Poškozený vyčíslil škodu na částku šest tisíc korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.


 

Kradl v rodině

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 19letého muže z Mostecka a obvinil ho z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Podle výsledků šetření kriminalistů měl muž v obci na Mostecku v bytě své příbuzné odcizit z věšáku klíče od bytu další příbuzné. Do tohoto bytu následně koncem ledna vnikl v době, když v bytě nebyl nikdo přítomen a z kuchyňské linky odcizil finanční hotovost ve výši 400 korun. Obviněný muž je stíhán na svobodě.


 

Neoprávněně pobíral dávky

Nepříjemné překvapení v podobě sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu čekalo 36letého muže z Litvínova. Ten od října loňského roku do letošního ledna neoprávněně pobíral sociální dávky. Ty mu byly poskytnuty proto, že k posouzení výše dávky nepřiznal skutečnost, že žije ve společné domácnosti s ženou, která je výdělečně činná a pobírá pravidelný měsíční příjem. Vzhledem k této skutečnosti byly muži úřadem v Litvínově neoprávněně vyplaceny dávky ve výši 14 tisíc korun. Pokud by toto uvedl, nebyly by mu dávky přiznány. Policejní inspektor litvínovské policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.


 

Ve skladu měl neokolkované zboží

Šestačtyřicetiletý muž z Mostu byl mosteckou policií obviněn z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Muž měl v loňském roce v jedné litvínovské prodejně skladovat zboží, z něhož některé nebylo opatřeno žádným ochranným kolkem, a jejich prodejem by vznikla státu škoda na neodvedených daních ve výši 100 tisíc korun. Šlo o cigarety různých značek a lihoviny.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 29. února 2012


 

vytisknout  e-mailem