Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na Novoborsku proběhla bezpečnostní akce

ČESKÁ LÍPA - Policisté kontrolovali hlavně bary. 

     Ve středu 16. listopadu v čase od 15.30 do 20.00 hodin proběhla v Novém boru a ve Cvikově bezpečnostní akce. Jejím cílem bylo zjistit, zda  v místních restauracích a barech nekonzumuje alkoholické nápoje mládež mladší 18 let a zda v hernách nezletilým návštěvníkům neumožňuje personál hrát na výherních automatech. Opatření se zúčastnili policisté Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje společně s policisty pořádkové služby Územního odboru Česká Lípa.

     Policisté zkontrolovali 6 restauračních objektů, ve kterých prověřili 25 osob. V jedné z novoborských heren a barů  kolem 19.30 hodin zjistili, že zde dva z přítomných  mladistvých konzumovali alkohol. Jedná se o teprve 14 letou dívku, která nadýchala 0,16 promile alkoholu a 17 letého chlapce, ten měl v sobě 0,19 promile alkoholu. Z dalšího šetření vyplynulo, že jim alkoholické nápoje prodali přímo v baru. Policisté proto v této souvislosti uložili pronajímateli podniku blokovou pokutu za přestupek spáchaný na úseku ochrany před alkoholismem. Dívku pak policisté odvezli do místa jejího bydliště, kde si ji od nich převzala její babička.

     V průběhu bezpečnostní akce policisté zadrželi v Novém Boru celostátně hledaného 48 letého muže z Českolipska, který se vyhýbal nástupu do výkonu trestu odnětí svobody.

     Policisté budou  obdobná bezpečnostní opatření v Novém Boru a jeho okolí opakovat.

 

por. Bc. Ivana Baláková
18. 11. 2011

vytisknout  e-mailem