Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na Oblíku se zranil pilot padáku

LOUNY - Vrtulníkem byl přepraven do nemocnice...  

V úterý, krátce po 14. hodině, se na vrchu Oblík u obce Mnichov na Lounsku zranil 66letý pilot padákového kluzáku. Podle výpovědi svědků zmíněného paraglidistu odmrštil při vzletu poryv větru na strom. Pilot utrpěl zranění, se kterým byl vrtulníkem přepraven do nemocnice. Podle prvotních informací by neměl být v ohrožení života. Policisté případ zadokumentovali a vyrozuměli Leteckou asociaci, která jim následně předloží zprávu o technickém stavu kluzáku a příčině nehody. Všechny doklady k létání včetně pilotního průkazu měl zraněný paraglidista v pořádku a sám uvedl, že na havárii měl podíl silný poryv větru.

Cizinka přišla v Žatci o kabelku

V dobrém určitě nebude vzpomínat na návštěvu města chmele - Žatce 75letá cizinka. V úterý dopoledne jí při procházce města odcizil neznámý pachatel její kabelku. Využil nestřeženého okamžiku, kdy se cizinka fotografovala s přítelkyní na náměstí Prokopa Malého a kabelku na malou chvíli odložila a spustila z očí. Poškozená měla uvnitř peněženku s finanční hotovostí (i v cizí měně), kameru a cestovní doklady. Během okamžiku tak přišla o cca 40 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Z garáže zmizela omítkovina

Škodu za třicet tisíc korun způsobil dosud nezjištěný poberta, který v minulých dnech vnikl do jedné řadové garáže na Jiráskově náměstí v Postoloprtech a bez použití násilí odtud odcizil 16 kbelíků mozaikové omítkoviny. Policisté nyní případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Z vozidla odcizil notebook

V pondělí  odpoledne se dosud nezjištěný poberta vloupal u Červeného vrchu v katastru obce Dobroměřice u Loun do zaparkovaného vozidla zn. Hyundai. Odcizil  z něj notebook, který majitel ponechal v úložném prostoru, kam zloděj vnikl po rozbití okna zadních dveří (kufru). Celková způsobená škoda byla odhadnuta na 25 tisíc korun. Případ policisté šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci.

Železo kradla dvojice mladistvých

Policejní komisař obvinil z trestného činu krádeže dva mladistvé z Podbořanska, kteří začátkem března tohoto roku násilným způsobem vnikli do areálu bývalých stájí v Buškovicích, kde odcizili železné trubky v hodnotě 13 321 Kč a ty pak následně zpeněžili ve sběrných surovinách. Oba mladíci jsou vyšetřováni na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 25. května 2011

vytisknout  e-mailem