Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ochranku šli s kladivem a páčidlem

MOSTECKO - Dvojice si šla vyřídit účty s ochrankou obchodu, skončila ve vazbě; Sousedovi bouchal na dveře tak silně, až je poškodil. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví formou spolupachatelství dva muže ve věku 39 a 26 let, oba z Mostu. Soud dvojici na podnět policie vzal do vazby. Dvojice měla koncem ledna ve večerní době v Litvínově v centru města napadnout pracovníka ochranky supermarketu. Napadení předcházela rozepře uvnitř obchodu mezi touto dvojicí a pracovníkem prodejny, kterou řešila policie. Muži se na místo vrátili o pár hodin později a to v době, kdy se prodejna uzavírala. Pracovníka ochranky měli venku  napadnout opakovaně asi deseti údery kladivem a kovovým páčidlem. Napadený se většině úderů vyhnul a ve dvou případech měl dostat ránu do ramene. Dalšímu napadání zamezili policisté obvodního oddělení v Litvínově, kteří přes otevřená okna na policejní služebně slyšeli rámus, křik a nadávky a na ulici spatřili shluk osob. Na místo ihned vyběhli a útočníky zpacifikovali. Ohledáním okolí objevili u zdi odhozené kladivo a kovové páčidlo. Dvojice skončila v policejní cele. Jeden měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, druhý jí nebyl schopen vykonat. Oba výtečníci byli již v minulosti za výtržnost odsouzeni.

Na souseda bouchal kvůli hlasité hudbě tak razantně, až mu poškodil dveře
Litvínovští policisté šetřili případ poškození vstupních bytových dveří. Provedeným šetřením na místě zjistili, že dveře měl poškodit jeden obyvatel panelového domu, kterému vadil v pozdně nočních hodinách hluk hlasité hudby z bytu, a který bezúspěšně večer klepal na sousedovy dveře. Při tom však došlo k poškození pláště dveří a hmotné škodě ve výši sedm tisíc korun. Případ policie šetří ve zkráceném přípravném řízení. 

V domě ukradl hasicí přístroj
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže  36letého muže z Mostu. Ten měl v panelovém domě na mosteckém sídlišti Pod Šibeníkem odcizit na společné chodbě hasicí přístroj. Do domu nepřišel náhodně, má tam příbuzné. Při krádeži násilím překonal skříňku s klíči od hasicího přístroje, klíčem odemkl dvířka od plechové skříně a z ní měl přístroj vyndat. Ten si uložil do batohu, který měl s sebou a z domu odešel. Lup prý prodal, komu neuvedl. Poškozenému bytovému družstvu zanechal hmotnou škodu vyšší než 4 tisíce  korun.

Most 5. února 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem