Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na ochranku vytáhl nůž

TEPLICE - Kvůli kávě se chtěl prát; Pozor na své věci...  

Na ochranku vytáhl nůž
     Až tříleté vězení hrozí 32letému recidivistovi, který v pátek večer ukradl v supermarketu v Dubí 18 sklenic s rozpustnou kávou. Zloděj kávu v hodnotě téměř tři tisíce korun naskládal do pytle, který si s sebou přinesl a prošel bez zaplacení zboží pokladní zónou.
     Tam ho zastavil pracovník ostrahy a vyzval ho, aby počkal na policii. Lapka se ale s mužem začal přetahovat a nakonec na něj vytáhl nůž. Zaměstnanec prodejny proti útočníkovi použil slzný plyn, na místě se mu ho ale zadržet nepodařilo a zloděj se dal na útěk.
     Ze svobody se ale dlouho neradoval, ve spolupráci se strážníky dubské městské policie byl zadržen, vyslechl si sdělení podezření z přečinu krádeže a ve lhůtě 48 hodin bude eskortován k soudu.
Na ochranku vytáhl nůž.mp3 
 
Pozor na své věci
     Policisté dopadli zloděje, který začátkem prosince okradl v čekárně u lékaře starší ženu. Pětatřicetiletý v minulosti několikrát odsouzený recidivista odcizil z kabátu, který byl odložený na věšáku, mobilní telefon v hodnotě 300 korun.
     Škoda sice není velká, vzhledem k lapkově trestní minulosti bylo ale jeho jednání kvalifikováno jako přečin krádeže, za který ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.
 
Povedený pracant
     Z přečinu krádeže byl obviněn 26letý muž, který je podezřelý z krádeže věcí z bytu v Bílině. Podle zjištěných důkazů využil klíče, který mu svěřil poškozený kvůli prováděným opravám. S jeho pomocí pak do rekonstruovaného bytu vnikl a odcizil z něj elektrické ruční nářadí v hodnotě 18 tisíc korun. V případě uznání viny hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Nádraží se ponořilo do tmy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl na nádraží v Oldřichově. Zloděj vnikl do dvou rozvodných skříní, ze kterých vytrhal a odcizil jističe, vypínače a další elektroinstalaci, čímž vyřadil z provozu osvětlení v části nádraží. Celková škoda byla vyčíslena na 18 tisíc, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
Odnesl si nářadí
     Elektrické ruční nářadí odcizil neznámý zloděj v Dubí. Pachatel vnikl na zahradu a následně do sklepních prostor rodinného domu, odkud si podle oznamovatele odnesl motorovou pilu, vrtačku a další nářadí v hodnotě 25 tisíc korun. Dubští policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 3. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem