Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na operačním středisku bylo rušno

KRAJ - Nesjízdné silnice, dopravní nehody a mnoho dalších událostí. 

Nejenom dopravní a hlídkoví policisté, ale i operační důstojníci Integrovaného operačního střediska se včera opravdu nezastavili. Za tzv. operační den od 7:00 posledního březnového dne do 7:00 dnešního rána přijali téměř 350 hovorů, z toho 220 událostí si vyžádalo přítomnost policistů na místě. Při běžném pracovním zatížení přijmou operační kolem 160 - 170 hovorů denně.

Kromě 65 dopravních nehod, ke kterým došlo v převážné většině z důsledku nepříznivých klimatických podmínek a které se naštěstí obešly bez vážnějších následků, řešili policisté nesjízdné silnice a s tím spojené komplikace například na Vysokově na Náchodsku, v Úlibici  a Kumburském Újezdě na Jičínsku, na silnici ze Dvora Králové na Hořice nebo z Trutnova na Hradec Králové. V těchto úsecích zůstali stát v kopcích kamiony, které blokovaly dopravu.

Kromě toho jsme byli voláni ke spadlým stromům, létajícím předmětům a padajícím střešním krytinám. O velkém štěstí může mluvit řidič vozidla BMW, který před 19 hodinou při projíždění Sobotkou na Jičínsku v blízkosti základní školy jen těsně minul padající strom. Vzrostlý jehličnatý strom vlivem silného větru spad na zadní část jeho auta, které samozřejmě poničil. Řidič i spolujezdkyně byli z preventivních důvodů převezeni na vyšetření do nemocnice, kde lékaři zkonstatovali, že se i tato nehoda obešla naštěstí bez zranění.

Královéhradečtí operační důstojníci přes velké množství přijatých telefonátů stíhali pomáhat i kolegům z Libereckého kraje, kde byla situace ještě dramatičtější a jejich linky tísňového volání byli v některých okamžicích v podstatě nonstop obsazené.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
1.4.2015, 10:00

vytisknout  e-mailem