Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na papíry auto nejezdí

JIČÍNSKO - To si zřejmě myslel neřidič, který svou jízdu zakončil do trafostanice. 

Lázně BělohradLázně BělohradVčera v 16:30 hodin vyjížděli jičínští dopravní policisté k havárii osobního automobilu značky Škoda Fabia, která se stala v ul. Štefánikova v Lázních Bělohrad. Čtyřiadvacetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do nakládací rampy u trafostanice. Řidiče si do dvé péče převzali lékaři a převezli ho k dalšímu ošetření do nemocnice. Požití alkoholu před jízdou vyvrátila provedená dechová zkouška. Dalším šetřením však policisté zjistili, že řidič není držitelem řidičského oprávnění. Pro vzniklé závady policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 45 tisíc korun.

Okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

Stále více řidičů, zejména z řad mladé generace, se domnívá, že pořizování řidičského průkazu je zbytečným přežitkem a drahou záležitostí. Pokud však někdo kalkuluje s výraznou úsporou finančních prostředků za absolvování autoškoly, jsou to jen velmi krátkozraké počty.
Řidiči neřidiči se totiž do dopadení vystavují možnému postihu ve formě trestu odnětí svobody, kdy mohou až na jeden rok pobýt v některé z českých věznic. Dále jim pak hrozí trest zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až na dobu dvou let, a v neposlední řadě též peněžitý trest v řádu desetitisíců. Přistižený neřidič si tak může být jistý, že jízda bez patřičného řidičského oprávnění se mu opravdu nevyplatí.

por. Ing. Eliška Majerová
22.2.2022, 11:55

Odkazy do noveho okna

Lázně Bělohrad

Lázně Bělohrad 

Detailní náhled

Lázně Bělohrad

Lázně Bělohrad 

Detailní náhled

Lázně Bělohrad

Lázně Bělohrad 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem