Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Na parkovišti u hřbitova kradl

SUŠICE - U hřbitova nevzpomínal na zemřelé, ale během deseti minut vnikl do vozidla a ukradl peněženku. Doporučení občanům, jak předcházet vloupání do vozidel. 

        Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali v sobotu 3. června tohoto roku oznámení o vloupání do vozidla. Na parkovišti u hřbitova v ulici Na Vršku neznámý pachatel v době od 15.30 do 15.40 hodin rozbil skleněnou výplň ve dveřích vozidla tovární značky Citroën Saxo. Pachatel vnikl do vnitřních prostor a vzal peněženku, ve které byla finanční hotovost, osobní doklady poškozené a platební karta peněžního ústavu.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

D O P O R U Č E N Í:

  •      Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky,  peněženky nebo dokumenty!
  •       Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další věci, např. oblečení. I zdánlivě „bezcenná“ věc může pachatele nalákat.
  •       Zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí.
  •     Nikde, zejména před obchodem, restaurací či třeba budovou zaměstnání nedávejte nápadně do kufru cenné věci. Pachatelé si často své oběti právě na takových místech vytipují a při vloupání do vozidla jdou tzv. najisto. Proto vezměte věci vždy s sebou např. kabelky.
  •  Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla.
  • Aktivujte všechna zabezpečovací zařízení, kterými Vaše vozidlo chráníte! 
  • Pečlivě se starejte o klíčky od vozidla. Zbytečně je nikomu nesvěřujte, zejména ne cizím osobám.   Náhradní klíče  rozhodně neukládejte ve vozidle!
  • Osobní doklady ani od vozidla nezanechávejte ve vnitřním prostoru vozidla.

      Ke krádežím vozidel nebo věcí z automobilů dochází na různých místech, především na parkovištích u panelových domů,  obchodních domů, mateřských škol,  restaurací, penzionů i hřbitovů.

Naše lhostejnost zlodějům nahrává, a proto si všímejte pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už se dokonce do některého vloupává, volejte ihned Policii České republiky na linku tísňového volání 158.

nprap. Ladmanová Dana

5. června 2017

vytisknout  e-mailem