Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Na plese napadl tanečníka

VRANOVICE - Poté byl napaden sám a nakonec opilý havaroval. 

V neděli asi hodinu po půlnoci došlo v restauraci v obci Vranovice-Kelčice v průběhu konání plesu k incidentu, který začal jako spor dvou mužů a skončil dopravní nehodou. Jednačtyřicetiletý muž měl fyzicky napadnout jiného muže. Při odchodu ze sálu měl poté být útočník napaden několika dalšími hosty. Napadání mělo pokračovat až do okamžiku, kdy původně agresor, v té době však již napadený před budovou nasedl do svého vozidla. Když se z místa pokoušel ujet, mělo automobilem dojít k zachycení a zranění tří osob. Ty se měly pokoušet mu zabránit v odjezdu obestoupením vozidla. Při couvání z místa poté muž přejel komunikaci, chodník u komunikace a po přejetí travnatého pásu nacouval do oplocení předzahrádky rodinného domu.

Oba incidenty, které se odehrály v prostorách restaurace, šetří policisté obvodního oddělení Němčice nad Hanou pro podezření z přestupku proti občanskému soužití. Zachycení ženy vozidlem a poškození oplocení šetří policisté dopravního inspektorátu jako dopravní nehodu.

Případná zranění, jejich rozsah a okolnosti vzniku jsou předmětem dalšího šetření, stejně jako další okolnosti incidentů i dopravní nehody.

Provedenými dechovými zkouškami policisté u řidiče změřili hodnoty 1,1 a 1,0 ‰ alkoholu v dechu. Z toho důvodu je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest a zákaz činnosti. Muž s výsledkem dechové zkoušky souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal. Další jízdu mu policisté zakázali. Řidičský průkaz zadržen nebyl, protože ho muž nepředložil. Výše způsobené hmotné škody nebyla dosud přesně vyčíslena.

por. Mgr. František Kořínek

28. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

DN Vranovice

DN Vranovice 

Detailní náhled

DN Vranovice

DN Vranovice 

Detailní náhled

DN Vranovice

DN Vranovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem