Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na poli našel neznámý předmět

CHOMUTOV - Muže vyděsila tlaková nádobka, Zloděj ve sklepě, Nalezený telefon si nechala.....  

Na poli našel neznámý předmět
Muž z Kadaně oznámil na místní oddělení policie, že na poli poblíž obce Brodce našel neznámý předmět, připomínající vojenskou munici. Hlídka po příjezdu na místo okolí nálezu ihned zajistila a přivolala policejního pyrotechnika. Ten nález prohlédl a následně určil, že se o munici nejedná, muž nalezl tlakovou nádobku na plnění hasicího přístroje. Věc odvezl k likvidaci.

Zloděj ve sklepě
Do suterénu domu v jirkovské ulici Smetanovy sady vnikl neznámý zloděj. Dostal se až do kóje poškozeného a sebral kompletní čtyři zimní pneumatiky i s disky, pět kusů letních pneumatik, dámské horské jízdní kolo a značkovou sportovní tašku s dámským oblečením a obuví. Majitel vyčíslil škodu na téměř 57 tisíc korun. V případě dopadení pachatele bude policisty z Jirkova obviněn z krádeže a porušování domovní svobody.

Našla telefon, na vrácení zapomněla
24letá žena z okresního města je podezřelá ze zatajení nálezu. Na náměstí našla mobilní telefon poškozené v hodnotě 11 tisíc korun. Nález řádně neoznámila, přístroj nevrátila, ale nechala si ho pro vlastní potřebu. Následně se ke svému jednání přiznala a telefon dobrovolně vydala. Za trestný čin zatajení věci hrozí nepoctivé ženě v případě odsouzení až roční pobyt za mřížemi.

Klíče v zámku
Na parkovišti před panelovým domem v Holešické ulici zaparkoval poškozený nákladní vozidlo VW Transporter. Auto však nechal neuzamčené a navíc klíčky od vozidla zůstaly v zámku. Toho využil 23letý Chomutovák. Za pomoci klíčů nastartoval, s autem odejel do sousedního Jirkova, kde ho nechal odstavené. Policisté následně zjistili, že řídil v době, kdy má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel Magistrátem Chomutov. Zákaz skončí až v roce 2017. Obvinění z neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí si již převzal, vyšetřování nadále provádí chomutovští kriminalisté.

Kradl na návštěvě
Z krádeže je podezřelý 33letý obyvatel okresního města. Při návštěvě bytu v ulici Komenského v Klášterci nad Ohří odcizil peníze. V nestřeženém okamžiku sebral poškozené v kuchyni odloženou peněženku s hotovostí ve výši 6 tisíc korun a osobními doklady. Policisté z místního obvodního oddělení sdělili muži podezření z krádeže.

Napadal a ničil
Hlídka policistů z Kadaně zasahovala v baru v Chomutovské ulici. 38letý muž zde zaútočil na dalšího hosta, fyzicky ho napadl a způsobil mu tak lehká zranění. Pracovní neschopnost naštěstí nenastala. Kromě toho rozbil zařízení baru, svým jednáním způsobil škodu za 4 tisíce korun. Výtržnictví policisté nadále vyšetřují.

13. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem