Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na policii přijel opilý

VSETÍNSKO: Oznámil, že po cestě domů z baru přišel o peněženku.  

Včera krátce po deváté dopoledne přijel na policii ve Valašském Meziříčí v podnapilém stavu čtyřiačtyřicetiletý muž oznámit, že při cestě domů z baru přišel o svoji peněženku.  
 
Když přijímali od občana policisté oznámení, bylo na něm vidět, že je opilý. Protože kolegové viděli, že přijel ke služebně autem, dali mu dýchnout. Přístroj ukázal více jak dvě promile. Oznamovatel, který přišel na policii v roli poškozeného, se najednou ocitl v roli podezřelého z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do jednoho roku.
 
A co vlastně přijel muž oznámit? Uvedl nám, že v sobotu večer navštívil jeden z barů ve Valašském Meziříčí, kde konzumoval alkohol. Když se po půl noci vydal značně opilý domů, s největší pravděpodobností ztratil, nebo mu někdo ukradl peněženku, kde měl 6 500 korun, doklady a platební karty. Zmiňovaný muž uvedl, že měl „okno“, zkrátka si nepamatuje, kde se od půlnoci do půl šesté rána pohyboval. Probudil se ve vestibulu jiné restaurace, která je od baru, kde večer od devíti seděl, vzdálena asi 50m. Když zjistil, že mu chybí peněženka, vydal se ji hledat. Jelikož ji nenašel, rozhodl se věc řešit. Jeho rozhodnutí však nebylo zrovna nejrozumnější. Sedl totiž ještě opilý do svého vozu Wolsvagen a jel na policii.
Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že oznamovatel peněženku ztratil. Proto zatím případ šetříme jako zatajení věci, kdy je v trestním zákoně uvedeno, že kdo si přisvojí cizí věc, která se dostala do jeho moci nálezem, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

 

25. října 2010, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem