Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na pořádek dohlédne 150 policistů

JIHLAVA - Řidiči i fanoušci by měli být dnes v Jihlavě ohleduplní 

V souvislosti s dnešním pohárovým fotbalovým zápasem připravili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina rozsáhlé policejní opatření. Zapojí se do něj 105 policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a 50 policistů Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Pomáhat jim budou také strážníci Městské policie Jihlava
 
Aktuální informace k průběhu policejního opatření:
 

20.00 hodin:

Do Jihlavy přijíždějí v 19.20 hodin první autobusy s fanoušky Mladé Boleslavi. Autobusy jsou nasměrovány na parkoviště na ulici Jiráskova k Feroně a poté fanoušci přejdou na fotbalový stadion. Zhruba ve stejnou dobu do Jihlavy přijíždějí také autobusy s radikálním jádrem fanoušků z Olomouce. Ve 20.00 hodin parkují další autobusy v Jihlavě a fanoušci se prozatím v klidu přesouvají na fotbalový stadion. Zatím vše probíhá bez narušení veřejného pořádku.

 

19.00 hodin:

Do Jihlavy přijíždějí první autobusy s fanoušky Sigmy Olomouc, autobusy zastavují v blízkosti fotbalového stadionu a fanoušci jsou směrováni k pěšímu přesunu k příslušným vchodům na stadion. K narušení veřejného pořádku v souvislosti s fotbalovým utkáním prozatím nedošlo. Z Mladé Boleslavi jede do Jihlavy deset autobusů a jeden mikrobus s fanoušky. Všechna vozidla jsou zatím na cestě.

 

18.00 hodin:

V okolí fotbalového stadionu je prozatím klid, provoz na ulici Jiráskova je plynulý. Kolem půl šesté měly vyjet autobusy s fanoušky z Olomouce a míří k Jihlavě po dálnici D1. Mělo by se jednat o zhruba 20 autobusů, když 13 autobusů jede ve větší skupině za sebou. Zhruba ve stejnou dobu vyjelo devět autobusů a jeden mikrobus z Mladé Boleslavi.

 
 
17.00 hodin: 
Policejní hlídky se rozmístily podle plánu opatření na jednotlivá stanoviště, kde budou před začátkem utkání dohlížet na veřejný pořádek a plynulost provozu v souvislosti s příjezdem a příchodem fanoušků. Podle aktuálních informací se očekává příjezd zhruba 20 autobusů fanoušků Sigmy Olomouc, ostatní fanoušci přijedou do Jihlavy vlastními osobními vozidly, případně vlakem.  Současně lze předpokládat příjezd 100 - 150 radikálních fanoušků Olomouce, kteří přijedou zřejmě dvěma autobusy. Policejní hlídky jsou v tuto chvíli připraveny na záchytném parkovišti na 122. kilometru dálnice D1 i na parkovišti  na dálničním přivaděči u čerpací stanice Slovnaft, odkud podle aktuálního počtu přijíždějících autobusů budu tyto autobusy po skupinách postupně směrovat na ulici Jiráskova k fotbalovému stadionu.
  
Zápas se bude hrát v Jihlavě na fotbalovém stadionu FC Vysočina Jihlava na ulici Jiráskova. V samotném finále české pohárové soutěže „Ondráškovka Cup“ proti sobě v utkání nastoupí týmy FK Mladá Boleslav a SK Sigma Olomouc. Vzhledem k tomu, že na fotbalové utkání se chystá přijet několik tisíc fanoušků, bude to znamenat výrazné zatížení krajského města vysokým počtem autobusů, osobních automobilů, ale také příchozích fanoušků.
 
Do policejní akce se proto zapojí policisté  všech útvarů. Půde o policisty pořádkové, dopravní i kriminální policie, včetně  policistů z antikonfliktního týmu. Očekává se totiž příjezd vysokého počtu fanoušků z Olomouce. Mělo by se jednat zhruba o 2700 fanoušků. Policisté budou příjezdy autobusů monitorovat již na dálnici D1 a poté koordinovat jejich příjezd k fotbalovému stadionu tak, aby se podařilo zajistit na příjezdových komunikacích plynulý provoz. Fanoušky, kteří přijedou autobusy od Olomouce po dálnici D1, se pokusíme kontaktovat již  na odstavném parkovišti 122. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Poté jejich autobusům zajistíme doprovod k fotbalovému  stadionu, kde fanoušci plynule vystoupí a autobusy odjedou na připravené záchytné parkoviště k Městskému nádraží Českých drah. Autobusy s fanoušky Mladé Boleslavi budeme očekávat u čerpací stanice Slovnaft na silnici I/38 na dálničním přivaděči. Stejným způsobem zajistíme jejich přejezd ke stadionu.
 
„Před samotným zápasem, ale také po jeho skončení, očekáváme zvýšení hustoty provozu zejména v okolí fotbalového stadionu a na místech určených k parkování. V okolí stadionu by mohlo dojít také k narušení veřejného pořádku“, řekl velitel opatření plk. Mgr. Karel Sehnal.
 
V případě, že to bude situace vyžadovat, budou na křižovatkách v okolí fotbalového stadionu řídit policisté provoz. Dále budou dohlížet a činit adekvátní opatření na místech určených k parkování vozidel. V době konání fotbalového utkání pak budou policisté provádět dohled v okolí fotbalového stadionu zejména na místech, kde budou zaparkované autobusy a osobní vozidla fanoušků.
 
„I když naší hlavní snahou je co nejvíce usnadnit příjezd a odjezd fanoušků ke stadionu a zajistit v této lokalitě bezpečnost silničního provozu a veřejný pořádek, řidiči musí počítat s dopravními komplikacemi, které jim mohou dnes v odpoledních a večerních hodinách v Jihlavě vzniknout,“ dodal plk. Mgr. Karel Sehnal.
 
Brány fotbalového stadionu se podle informací pořadatelů otevřou už v 18 hodin. Výkop finálového souboje je pak stanoven na 20.15 hodin. 
 
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
25. květen 2011
 
 

vytisknout  e-mailem