Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na pozemek osmaosmdesátiletého seniora se vrátil krást několikrát

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Nakonec ukradl i kameru, která ho zachytila při přechozích krádežích  

Policisté obvodního oddělení sdělili dne 6. března 2015 ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání krádeže a porušování domovní svobody devatenáctiletému muži.


Pachatel během čtrnácti dnů na přelomu měsíce února a března třikrát vnikl otvorem ve zdi na pozemek rodinného domu v Brandýse nad Labem. Majiteli, osmaosmdesátiletému seniorovi, odcizil nejprve několik gelových baterií včetně autobaterie z invalidního vozíku. Při druhé krádeži si vzal na pomoc spolupachatele. Odnesli si svazek měděných drátů o hmotnosti téměř dvacet kilogramů. V obou případech ho při jeho počínání zaznamenala kamera, kterou si senior nechal na pozemek nainstalovat. Na pozemek se mladík vrátil ještě jednou. Tentokrát jeho pozornosti neunikla autonabíječka, kompresor a kamera, která jeho řádění v předcházejících dvou případech zaznamenala.


Pachatel se dopustil 1. března 2015 krádeže také na pozemku jednoho obchodního řetězce v Brandýse nad Labem. Přelezl téměř čtyřmetrový plot a odcizil z objektu vyřazené zboží. Jednalo se zejména o potraviny.


Další krádeže se dopustil 3. března 2015 také v Brandýse nad Labem. Pod záminkou, že chce koupit kolo od majitele, kterého potkal s kolem na ulici, na kolo nasedl a bez placení na něm ujel.


Devatenáctiletý pachatel má již za sebou trestní minulost. Za spáchané skutky, za které ho policisté 6. března obvinili, může skončit za mřížemi až na dva roku.



Žádáme každého, kdo by poznal spolupachatele krádeže věcí z pozemku domu osmaosmdesátiletého seniora, ať neprodleně kontaktuje brandýské policisty osobně či telefonicky na čísle 974 881 720. Volat můžete i na bezplatnou linku 158. 

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
19. března 2015
 

Odkazy do noveho okna

neznámý spolupachatel

neznámý spolupachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem