Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na pozemku domu pěstoval konopí

LOUNY - Hrozí mu šest měsíců basy. 

V rukou policistů skončil 47letý muž z Chebska, který na pozemku pronajatého domu na Podbořansku, kde v současné době bydlí, nedovoleně pěstoval konopí. Policisté na místě zajistili 9 rostlin o výšce 20 cm a 11 rostlin vysokých 10 cm. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Podle trestního zákoníku může být potrestán odnětím svobody až na šest měsíců.   
 
Ukradl pšenici
 
Podezření z trestného činu krádeže si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl 65letý muž z Podbořan, který brigádně pracoval u soukromého zemědělce na Podbořansku a odcizil mu přes 12 tun pšenice. Ke krádeži došlo koncem srpna, kdy při provádění sklizně nechal brigádník vysypat pšenici z kombajnu na korbu nákladního vozidla a místo odvozu na silo ji odvezl za předem domluvenou úplatu svému známému na jeho pozemek. Poškozený zemědělec škodu vyčíslil na 37 950 Kč. Pokud bude podezřelý odsouzen, hrozí mu odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Do prodejny chodil krást
 
Padesátiletý muž z Loun chodil opakovaně krást do jedné z lounských prodejen smíšeného zboží. Již v polovině srpna si z regálu do přinesené tašky přisvojil zboží za 2 743 Kč (jednalo se o deodoranty, krémy a pěny na holení). O den později se do stejného obchodu vypravil znovu. Nakupovat ale nepřišel. Tentokrát odcizil 29 ks čokolád, čímž způsobil škodu ve výši 2 317 Kč. Další čokolády v hodnotě 1 078 Kč odcizil i při následné krádeži koncem srpna. Jelikož svým počínáním způsobil škodu za celkem 6 138 Kč a výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Lounech v srpnu letošního roku odsouzen pro obdobný trestný čin, sdělili mu policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže.    
 
Další zprávy vyjdou až v pátek 3. října.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 1. října 2014

vytisknout  e-mailem