Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na přechodu srazila chodce

LOUNY - Starší muž skončil se zraněním v nemocnici... 

Policisté šetří dopravní nehodu, ke které došlo ve středu, krátce před devátou hodinou ráno, v žatecké ulici Komenského alej. Dvaašedesátiletá řidička vozidla zn. Audi A3 se plně nevěnovala řízení a na přechodu pro chodce, u místní školy, srazila přecházejícího chodce. Pětasedmdesátiletý muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do žatecké nemocnice. Alkohol u řidičky policisté vyloučili dechovou zkouškou. Tato nehoda je předmětem dalšího šetření lounských policistů.

Zneužila sociální dávky

O devatenáct tisíc korun se neoprávněně obohatila 44letá žena ze Žatce. Na základě její žádosti jí byl přiznán rodičovský příspěvek a dotyčná, ač řádně poučena, nesplnila svou zákonnou oznamovací povinnost a nenahlásila, že její dcera navštěvuje mateřskou školu déle než 4 hodiny denně nebo 5 kalendářních dnů v měsíci, jak je uvedeno v zákoně. Zamlčením této rozhodné skutečnosti uvedla pracovníky úřadu práce v omyl a dál neoprávněně pobírala dávky státní sociální podpory. Uvedenou ženu proto policejní komisař stíhá pro trestný čin podvodu. Obviněná je vyšetřována na svobodě.

Neplatí výživné na svého syna

Bezmála devadesát tisíc korun dluží na výživném 31letý muž z Loun. K rukám matky neplatí výživné na svého syna s přestávkami od ledna roku 2009 a vyživovací povinnost též neplní k matce dítěte, jak mu určil rozsudek Okresního soudu v Lounech. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování proto dotyčného muže obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy.

Z nemocnice zmizely kabely a kov

Krádež v areálu lounské nemocnice šetří policisté. Neznámý pachatel se vloupal do budovy bývalého dětského oddělení a následně i do podzemních kanálů. Odcizil elektroinstalaci a kovové součásti teplovodního potrubí, čímž způsobil škodu za celkem 30 tisíc korun. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. října 2010

 

 

vytisknout  e-mailem