Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na přepadení se domluvili

KARVINSKO - Ona oběť vytipovala, mladíci ho přepadli. 

Po návštěvě v Havířově zůstal bez peněz a zraněný.  Jednapadesátiletý muž z Českého Těšína  se v úterý 23.7. vydal na návštěvu ke své známé. V průběhu odpoledne společně vypili nějaký alkohol a k večeru se muž chtěl vrátit zpět. Dcera jeho známé se nabídla, že ho na vlakové nádraží doprovodí.
Šli zkratkou ulicí na Parceli. Mladá žena na okamžik z cesty odešla, a ve stejnou chvíli, 51letého muže přepadli dva pachatelé. Jeden z pachatelů muže udeřil zezadu do zad takovou silou, že  upadl na zem. Druhý ho na zemi zaklekl a odcizili mu peněženku. Přepadený přišel o hotovost ve výši 28 000 Kč a doklady. Utrpěl odřeniny lokte a lékaři ho ošetřili.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání proti pachatelům ve věku 23 a 29 let. Viní je ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže s trestní sazbou odnětí svobody od dvou do desíti let.
Z trojice byl v minulosti několikrát soudně trestán jen 29letý mladík pro majetkovou trestnou činnost. 
Další obviněnou je 29letá žena, které bylo prokázáno, že své kumpány informovala o tom, že 51letý muž má u sebe větší obnos peněz. Oběť vedla odlehlou cestou a svým chováním přepadení usnadnila. Komisař ženu obvinil ze spáchání pomoci ke zvlášť závažnému zločinu loupeže.
Vyšetřování je vedeno na svobodě.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS

vytisknout  e-mailem