Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na prostějovském letišti zemřel parašutista

a další víkendové zprávy. 

Úmrtí parašutisty

V neděli 28.9.2008 ve 12.30 hodin došlo v Prostějově na ulici Letecká v prostoru prostějovského letiště k úmrtí parašutisty (1964). Poškozený parašutista byl držitelem oprávnění k provádění seskoků. Při civilním seskoku z letadla z výšky 4 000 metrů neotevřel hlavní ani záložní padák a zřítil se do pole vedle letiště. Utrpěl mnohočetná zranění neslučitelná se životem, na místě zemřel. Policisté zajistili padák a další příslušenství k seskoku, tyto věci budou podrobeny zkoumání. Příčiny pádu jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Vloupání do prodejny

Policisté zjistili muže (1970) z Mostkovic, který se o víkendu vloupal do prodejny smíšeného zboží na ulici Žitná v Prostějově. Pachatel nejprve rozbil skleněnou výplň vstupních dveří a poté z prodejny odcizil 109 kusů krabiček cigaret v hodnotě více jak 7 000,- Kč. Na místě byl přistižen pracovníkem bezpečnostní agentury, který vyrozuměl Policii ČR. Přivolaná hlídka muže zadržela a umístila do policejní cely. Způsobená škoda činí 15 000,- Kč.

Vloupání do rodinných domů

Neznámý pachatel se vloupal do rodinného domu v obci Vřesovice, kde vše prohledal a odcizil zlaté šperky – prsteny, řetízky, hodinky. Vloupáním vznikla majitelce škoda 15 000,- Kč.

Na Policii ČR bylo nahlášeno také vloupání do rodinného domu v obci Čehovice, odkud neznámý pachatel po prohledání obytné části domu odcizil finanční hotovost 8 000,- Kč.

Pachatel se vloupal do kantýny

Dosud neznámý pachatel se vloupal do závodní kantýny na ulici Kojetínská v Prostějově. Z příruční pokladny odcizil finanční hotovost 6 000,- Kč a z prodejního pultu cigarety a cukrovinky v hodnotě 2 000,- Kč.

Poškození vozidel

Neznámý pachatel na společném dvoře za domem na ulici Nerudova v Prostějově poškrábal lak na dvou vozidlech VW Golf. Majitelé škodu odhadují celkově na 35 000,- Kč.

vytisknout  e-mailem