Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na Rallye Sudety řádil zloděj kol

Z Teplic nad Metují zmizelo 7 bicyklů za 430.000 korun 

Ilustrační foto Policie ČRIlustrační foto Policie ČR
Velmi dobré žně měl zloděj, který řádil o víkendu mezi účastníky tradičního cyklistického závodu pro tvrdé chlapy Rallye Sudety v Teplicích nad Metují. Závod, který se každoročně jede cestou necestou na horských kolech, je populární jak pro úplné amatéry na obyčejných strojích, tak i pro jezdce na speciálech, jejichž pořizovací cena se počítá na desetitisíce. Právě na ty lepší stroje se zloděj či zloději zaměřil.
 
V noci ze soboty 10. na neděli 11. září 2011 dosud nezjištěný pachatel odcizil 7 horských jízdních kol. Pět strojů si vyhlédl v jednom z místních penzionů, kde si je vybral mezi dalšími. Do prostor penzionu se vloupal vylomením zámku u hlavních dveří a šel si vybírat mezi koly uschovanými v hale. Ty, které se mu nezdály tak kvalitní, přitom na místě nechal. Další dvě kola potom kdosi sebral cyklistům přímo od jejich auta, ve kterém spali. Nic nepomohlo ani to, že si majitelé kola svázali k sobě a ještě k autu. I když zloděj neměl prakticky žádný prostor, neboť cyklisté si kola uschovali mezi autem a zídkou, kam najeli velmi těsně autem, přesto byly bicykly do rána pryč.
 
Celkovou hodnotu odcizených kol policisté vyčíslili na 430.800 korun. Nejdražší speciál si majitel cenil na 150.000 korun. Po pachateli či pachatelích policisté pátrají, v případě dopadení vzhledem k poměrně vysoké škodě hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
čtěte také: "Abyste dojeli na kole bez nehody" - preventivní akce pro cyklisty aneb "Cyklistické desatero"
por. Bc. Eva Prachařová
12. 9. 2011 v 11.00 hodin

vytisknout  e-mailem