Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na recepci chodí jako do samoobsluhy

Policisté znají podobu muže, nicméně jeho totožnost jim zatím není známa. Žádají proto veřejnost o pomoc při pátrání. 

Jarovští policisté už od počátku měsíce února řeší už třetí a totožný případ vloupání do budovy na Koněvově ulici. Neznámý muž už ve třech případech (6. února, 11. února a 25. února) vniknul za užití síly uzavřenými prosklenými dveřmi do budovy s recepcí, odkud se mu podařilo při prvním vloupání odcizit mobilní telefon. V následujících dvou případech pak pouze poškodil vstupní dveře a nic neodcizil. Způsobená škoda se vyšplhala na více jak deset tisíc korun na poškozených dveřích a tisíc korun na odcizeném mobilním telefonu.
 
Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, na kterých je zachycený podezřelý muž. Jedná se o mladíka ve věku kolem pětadvaceti let, vysokého asi 175 centimetrů, střední postavy. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Během vloupání byl v jednom případě oblečený do džínů, modro černé bundy s kapucí, kterou měl na hlavě a na nohou měl černé sportovní boty s bílou podrážkou. V dalším případě měl oblečenou černou koženou bundu, pod kterou měl bílou mikinu s kapucí.
 
Kuriózní na tomto případu je fakt, že při posledním vloupání se poškozené dveře samy uzavřely a podezřelého tak uvěznily na recepci, kde muž nakonec odevzdaně čekal na příjezd policie. Zachránila ho však nic netušící uklízečka, která mladíka před příjezdem policie omylem osvobodila právě ve chvíli, kdy přicházela k budově a pohybové čidlo tak dveře otevřelo. Za trestný čin krádeže a poškození cizí věci mu v případě dopadení hrozí až dvouleté vězení. Jakékoliv informace k hledanému přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoliv služebně Policie ČR.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 21. 3. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý mladík

Podezřelý mladík 

Detailní náhled

Podezřelý mladík

Podezřelý mladík 

Detailní náhled

Podezřelý mladík

Podezřelý mladík 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem