Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na řidiče jsme tentokrát dohlíželi na Bystřicku

KROMĚŘÍŽSKO: V pátek proběhla na teritoriu bystřických policistů dopravně bezpečnostní akce. 

Bezpečnosti na silnicích věnujeme velkou pozornost. Snažíme se tak předcházet dopravním nehodám a jejich mnohdy fatálním následkům. Dopravně bezpečnostní akce jsou proto na okrese Kroměříž velmi časté. Mnohé řidiče ale i ostatní účastníky silničního provozu tak přítomnost policistů na cestách už nepřekvapí. Silniční kontroly nejsou tedy pro řidiče žádnou novinkou, spíše naopak a přesto pokaždé narazíme na několik přestupců. Výjimkou nebyla ani páteční dopravně bezpečnostní akce, která proběhla v odpoledních a večerních hodinách v teritoriu bystřických policistů.
Policisté z bystřického obvodního oddělení společně s kroměřížskými dopravními policisty a bystřickými městským strážníky zkontrolovali bezmála stovku vozidel a zjistili 31 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Přestupcům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 16 500 korun.
Mezi nejčastější prohřešky patřilo nedodržení stanovené rychlosti, nerespektování dopravního značení, špatný technický stav vozidel a také to, že řidiči nebo spolujezdci nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. Mezi přestupci byl například i cyklista, který jel na neosvětleném kole. 
 
 13. dubna 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

dechová zkouška při kontrole

dechová zkouška při kontrole 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem