Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na sídlišti Zahradní hořelo

MOST - Někdo tam zapálil kontejner a auto; V centru Mostu kopala do odpadkových košů a sprostě nadávala. 

Pod oděvem měl barvu ve spreji
Na policejním oddělení skončil 29letý muž z Mostu. Ten se měl minulý týden dopustit krádeže v jednom mosteckém supermarketu. Kradl i přesto, že byl za stejný delikt v minulosti odsouzen. Podezřelého muže zadržela ostraha prodejny poté, co zjistila, že muž si za kalhoty ukryl sprej s barvou a poté prošel bez placení pokladnou. Lup byl zajištěn a vrácen zpět prodejně. Policisté Mostečanovi s ohledem na minulý trest sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Do košů kopala a při tom sprostě nadávala
Nevhodné chování jedné ženy zaznamenali pracovníci mosteckého magistrátu začátkem února. V dopoledních hodinách se tam měla 27letá žena z Mostu na místě veřejnosti přístupném dopustit hrubé neslušnosti tím, že měla několikrát kopnout do dvou litinových odpadkových košů umístěných před budovou úřadu. Ty se v důsledku jejího jednání převrátily na bok a při tom došlo k poškození jednoho z nich. To vše doplňovala peprnými výrazy. Žena byla na místě zadržena strážníky a předána policii. Policisté mosteckého obvodního oddělení Mostečance sdělili podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 21 tisíc korun.

Na sídlišti hořel kontejner a automobil
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní včera večer vyjížděli do ulice Javorová v mosteckém sídlišti Zahradní, kde mělo dojít k požáru plastových kontejnerů. Po příjezdu na místo kolem 22.30 hodiny hlídka viděla jeden hořící kontejner a druhý byl ohněm zjevně poškozen. Policisté hořící kontejner přesunuli na bezpečné místo, aby nedošlo k zahoření dalších plastových nádob na odpady. Následně na místo dorazili hasiči a požár uhasili. Poškozená firma vyčíslila způsobenou škodu na částku 8 700 korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Stejné policejní oddělení se zabývá aktem neznámého žháře, který včerejší noci v jiné ulici a o několik hodin dříve na stejném sídlišti úmyslně zapálil interiér zde zaparkovaného motorového vozidla. I v tomto případě zasahovali mostečtí hasiči.

nprap. Ludmila Světláková
Most 20.února 2020

vytisknout  e-mailem