Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na silnici I/35 havarovalo sedm aut

Liberec - Nehoda sedmi vozidel zablokovala brzy ráno silnici I/35 od Hodkovic na Liberec. Při 4 nehodách havarovalo 7 aut. Dvě ženy jsou v nemocnici. 

Ve čtvrtek ráno došlo na 34 kilometru silnice I/35 ve směru od Hodkovic na Liberec ke čtyřem dopravním nehodám s účastí sedmi vozidel. Krátce po šesté hodině byla nahlášena první nehoda v tomto úseku. Řidič osobního vozu nezvládl zřejmě na namrzlé vozovce řízení a havaroval do svodidel. Krátce na to přijížděla řidička s osobním vozem Škoda Octavia, která se chtěla havarovanému vozidlu vyhnout. Dostala ale smyk a skončila v příkopu. Jak řidičku, tak i jeji spolujezdkyni odvezli zdravotníci do nemocnice.

Následně došlo k havárii dalšího osobního auta, jehož řidič reagoval na předešlou nehodu. I on skončil v příkopu. V koloně vozidel, která přijížděla k nehodě, se pak následně staly další dvě nehody - střet osobního auta s nákladním a střet dvou osobních vozidel. V těchto případech zřejmě řidiči vozidel nedodrželi bezpečnou vzdálenost a nestačili zareagovat na situaci před sebou.

Dopravní nehoda zkomplikovala plynulost provozu ve směru na Liberec, tvoří se kolony, průjezdný je pouze jeden jízdní pruh. Řidiči by měli projíždět s velkou opatrností. Na místě jsou dopravní policisté, kteří nehody dokumentují. Rovněž se v místech nehody pohybují pracovníci Technických služeb města Liberce, kteří provádí úklid vozovky.

 

10. 12. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
10.45 hodin

vytisknout  e-mailem