Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na silnicích kralovalo pivo

BŘECLAVSKO: Někteří řidiči měli při kontrole pozitivní dechovou zkoušku.  

Břeclavsko - Během víkendových kontrol se policisté na Břeclavsku opět potýkali s řidiči, kterým při měření na alkohol vyběhl na displeji přístroje pozitivní výsledek. I když se většinou jednalo o nízké hodnoty, alkohol za volantem nelze v žádném případě tolerovat. Řidiči často uváděli, že než sedli k řízení, dali si před jízdou jedno či více piv.

Ze sedmi pozitivních zkoušek nejhůře dopadl cizinec, kterého hlídka zastavila během nedělní noci v obci Velké Němčice. Při odborném měření mu vyšel výsledek 1,66 promile. Muž putoval na policejní služebnu, kde v současné době probíhají úkony trestního řízení. Řidič vozidla Peugeot Partner se bude muset zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takové jednání mu u soudu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

K této problematice lze upřesnit, že kontrolou řidičů se neustále snažíme snižovat nebezpečí spojená s nedodržováním předpisů. Právě požívání alkoholu či omamných a psychotropních látek je u nezodpovědných řidičů pořád přetrvávajícím rizikem. Opět proto apelujeme, aby si lidé za volantem uvědomili svoji zodpovědnost a zbytečně na silnicích nehazardovali!
por. Mgr. Kamila Haraštová, 14. března 2016

vytisknout  e-mailem