Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na silnicích přibylo cyklistů

MOST - Policie o víkendu šetřila dvě nehody za účasti cyklistů 

Od ledna do března nedošlo na silnicích mosteckého regionu k žádné dopravní nehodě, kde by byl účastníkem cyklista. Během tří dnů v dubnu policie v Mostě  šetřila již dvě nehody za účasti cyklistů. V pátek v jedné obci na Litvínovsku vjela nezletilá dívka na kole do křižovatky, kde narazila kolem do osobního vozidla. Utrpěla předběžně lehké zranění.
Dubnový měsíc policisté zaznamenávají vyšší počet cyklistů na našich silnicích a s tím i zvýšená rizika pro tyto nejohroženější účastníky silničního provozu. Zejména děti jsou s ohledem na malé zkušenosti a hustý silniční provoz ohroženy. Někdy cyklisté podceňují i riziko úrazu hlavy a nošení přilby pro ně není pravidlem, byť ze zákona je povinné pro osoby do 18 let. Přitom v sousedních zemí je nošení přilby bez ohledu na věk samozřejmostí a nemusí být ani upraveno zákonem.
Mostecká policie v souvislosti s dohledem nad bezpečností silničního provozu bude v rámci běžného výkonu i dopravních akcí sledovat i cyklisty. Zejména budou pod drobnohledem policie jízdní kola a jejich povinné vybavení. Policie v nadcházející cyklistické sezóně doporučuje, aby si cyklisté řádně kola zkontrolovali, respektovali pravidla silničního provozu, oblékali si pestré oblečení s reflexními doplňky, používali včas osvětlení, při jízdě na kole nejedli, nekouřili a netelefonovali. Samozřejmostí je i absence alkoholu před jízdou na kole.

vytisknout  e-mailem