Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na skútru vstříc problémům

DĚČÍN - Na skútru vstříc problémům; Odcizení s donucením; Šatna není pro peněženky vhodné místo; Hliník se odstěhoval neznámo kam 

Až pro podezření z přečinu krádeže si odcizeným skútrem dojel pětadvacetiletý mladý muž z Varnsdorfu. Stroje se zmocnil zhruba před týdnem na volně přístupném pozemku před domem v místě svého bydliště. Místní policisté se pustili do práce a včerejšího dne už byl dopadený na návštěvě na obvodním oddělení, kde se blíže seznámil s pojmem zkrácené přípravné řízení. A jelikož byl za obdobnou činnost v uplynulých třech letech trestán, vykoledoval si tentokrát hrozbu až tříletého vězení.
 
 
Odcizení s donucením
 
Oblečení, hodinky, mobilní telefon a další věci v celkové hodnotě přes deset tisíc korun odnesl minulý týden kdosi z jednoho bytu v Děčíně. Akci by měl mít na svědomí čtyřiadvacetiletý muž, proti kterému kriminalisté včera zahájili trestní stíhání. Kromě krádeže a porušování domovní svobody je obviněn i z přečinu vydírání, neboť pod pohrůžkou násilí měl k pomoci při odcizení předmětů nutit o rok mladší osobu. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Šatna není pro peněženky vhodné místo
 
Volně odložená peněženka v centrální šatně jednoho děčínského podniku na zájemce dlouho nečekala. Ujal se jí neznámý lapka a majitele tak připravil o pět tisíc korun a platební kartu. Případ šetří policisté z obvodního oddělení, a pokud pachatele lapí, může se zodpovídat z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, za což hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Hliník se odstěhoval neznámo kam
 
Dvě stovky volně ložených hliníkových panelů na pozemku u domu ve Varnsdorfu padlo za oběť neznámému chmatákovi. Majiteli tak zůstala jen škoda ve výši dvaceti tisíc korun. Po pachateli krádeže a porušování domovní svobody pátrají místní policisté. Zloděj riskuje až dvouleté vězení.
 
 
 
 
 
Děčín 12.7.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem