Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Na soud čeká ve vazbě

OLOMOUCKÝ KRAJ - Hádka mezi opilými partnery skončila smrtí padesátileté ženy  

Někdy v době od 17 do 19. 1. 2015 došlo k rozepři mezi druhem a družkou v jednom z bytů v Lipníku nad Bečvou. V pondělí 19. 1. 2015 v odpoledních hodinách jsme pak přijali oznámení od osmačtyřicetiletého muže o úmrtí jeho družky, kterou nalezl v jejich bytě bez známek života.
Vzhledem k tomu, že muž nadýchal více jak 4,4 promile alkoholu v dechu a jeho velmi zmatenému podání vysvětlení, byl odvezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci.
Včera odpoledne jsme obdrželi zprávu z nařízené soudní pitvy, která prokázala, že padesátiletá žena podlehla zraněním způsobeným fyzickým napadením jejího druha, při kterém byli oba pod silným vlivem alkoholických nápojů.
Kriminalisté muže obvinili ze spáchání  trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti.  V případě prokázání viny a odsouzení  hrozí obviněnému až desetiletý pobyt za mřížemi.
Ze strany policejního orgánu byl dán státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován a obviněný byl ve čtvrtek 22. 1. 2015 eskortován do vazební věznice v Olomouci.

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.
23. 1. 2015

vytisknout  e-mailem