Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na souseda vzal meč

TEPLICE - Agresivní muž byl na místě zadržen; Ukradl kosmetiku i mobil...  

Na souseda vzal meč
     Z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování je podezřelý 57 recidivista, který ve středu večer napadl v Bílině souseda. Po předchozí slovní potyčce napadl poškozeného, který se mu ale úspěšně ubránil. To asi agresivní podnapilec psychicky neunesl a tak si došel pro repliku krátkého římského meče a začal před dveřmi poškozenému vyhrožovat podříznutím.
     Když muž vyšel ven, aby ho zkusil uklidnit, rozeběhl se s mečem proti němu. Napadený před ním z obavy o život uzavřel dveře do vchodu a schoval se ve svém bytě, tak mu podezřelý alespoň bodl mečem do dveří.  
     Agresivního muže, který už byl v minulosti několikrát souzen pro násilnou trestnou činnost, zadrželi přivolaní policisté a ve lhůtě 48 hodin předají celý spis státnímu zástupci. Celý případ tak v nejbližší době skončí na stole soudce, který může násilníka v případě uznání viny poslat až na tři roky za mříže.
Na souseda vzal meč.mp3 
 
Ukradl kosmetiku i mobil
     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 27letému muži, který je podezřelý z několika krádeží. V polovině ledna odcizil v teplické herně mobilní telefon odložený za barem.
     O pár dní později v drogerii odcizil pět deodorantů, které si schoval pod oblečení a z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil. Navštívil i další drogerii, kde ukradl stejným způsobem gel na vlasy. Celkem krádežemi způsobil škodu téměř devět tisíc korun, policisté v minulosti několikrát trestně stíhanému muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříleté vězení.
 
Co všechno zloději ukradnou
     Je až s podivem, co všechno jsou různí zlodějíčci schopni odcizit, což potvrzuje i případ, který prověřují trnovanští policisté. Včera odpoledne odcizil zatím neznámý pachatel dětský prodejní automat hraček v plastových koulích a to po přeštípnutí řetízku, kterým byl automat připevněn ke stěně domu. Poškozená vyčíslila celkovou škodu na 13 tisíc korun, lapkovi hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
Lup zřejmě odvezl na ukradeném kolečku
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Řetenicích vloupal do zahradní chatky. Z té odcizil televizor a DVD přehrávač, z přilehlé kůlny si pak ještě odnesl tři benzínové elektrocentrály a lup zřejmě odvezl na stavebním kolečku, které našel na zahradě. Škoda byla vyčíslena na 11 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.
 
 
Teplice, 30. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem