Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na staveniště supermarketu chodili krást kovy

MOST - Odcizili kovový šrot i lešení; Zloděje chytili zákazníci; Během noci vykradli tři garáže. 

 Cizinec se řítil 151 km rychlostí

Policejní hlídka včera na silnici I/13 zastavila řidiče osobního vozidla značky BMW, který notně překročil dovolenou rychlost. S ohledem na to, že se muž nezdržuje na našem území, hlídka mu uložila kauci ve výši 5 000 korun. Mostecká policie byla včera na komunikacích v rámci okresní dopravně bezpečnostní akce. Zastavila celkem 55 motorových vozidel a zjistila 43 přestupků v dopravě. Za 35 z nich uložili policisté řidičům pokuty ve vši 24 100 korun. Hlídky skrytým dohledem kontrolovaly, zda řidiči dodržují předepsanou rychlost, jestli nepředjíždí tam, kde je to zakázáno, a speciálním systémem pátraly po odcizených vozidlech. Rychlost překročilo 31 řidičů, jeden motorista se přestupku dopustil při předjíždění a u třech aut policie odhalila špatný technický stav.


 

Kola jdou na odbyt

Policie v Mostě a Litvínově šetří dva případy krádeží vloupáním, při kterých zmizelo pět jízdních kol. V Litvínově neznámý pachatel vnikl za použití násilí do garáže a z ní odcizil pánské, dámské a dětské jízdní kolo. Poškozený majitel, který krádež včera odhalil, vyčíslil škodu na částku 20 000 korun. Jiný lapka včera vnikl v noci do sklepních prostor panelového domu v centru města a odnesl dvě jízdní kola ve stejné hodnotě.


 

Ženu kontaktuje i přes vydaný zákaz

Na policejním oddělení v Mostě skončil 30letý muž z Mostu. Toho hlídka zadržela poté, co se snažil tento týden kontaktovat svoji bývalou družku u dveří jejího bytu dva dny za sebou a to i přesto, že má od soudu vydané předběžné opatření, týkající se zákazu styku se ženou. Muž tento zákaz porušil, přišel opakovaně do místa bydliště poškozené a několikrát ji volal na telefon. Policie s ohledem na vydaný zákaz muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Lapkové během noci vykradli tři garáže

Dva muži ve věku 57 a 36 let jedné noci šli krást do areálu garáží u Litvínova. Do objektu se dostali za použití násilí. Z jedné garáže si odvezli motocykl Yamaha za 90 tisíc korun, z druhé odcizili kabely, měděné okapy a svody v hodnotě 3 000 korun. Z třetího objektu nic odcizit nestačili, vyrušil je svědek a tak raději utekli. Lup si ukryli poblíž v trávě a přikryli ho starým kobercem. Následně je na místě zadržela policejní hlídka. Odcizené věci byly zajištěny a vráceny zpět. Dvojice pak skončila v policejní cele. Pachatelé byli obvinění z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Mladší skončil ve vazbě, starší je stíhán na svobodě. Mladší má navíc na svědomí i vloupání do litvínovské večerky, kam zavítal spolu s 41letým spolupachatelem, který též čelí obvinění z přečinu.


 

Hlídce lhal, ta zjistila záhy pravdu

Hlídka mosteckých policistů kontrolovala na ulici Rudolická muže, který tlačil kočárek plný kovového materiálu. Muž policii tvrdil, že kovy vyměnil za krabičku cigaret s nějakým pracovníkem, který byl na staveništi u objektu jednoho supermarketu. Policisté okamžitě k budově supermarketu zajeli a šetřením zjistili, že se někdo přes oplocení dostal na staveniště a z něj odcizil kovový materiál o hmotnosti 150 kg. Policie lup zajistila a vrátila zpět stavbařům. Muž byl zadržen. Od policie si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, již v minulosti byl za majetkový delikt trestán.


 

Lup vezl do sběrny, neuspěl tam

Stejný objekt přilákal minulý týden i dalšího nenechavce. Ten v noci vnikl na staveniště a vybral si z uloženého materiálu několik trubek složeného lešení. Lup v hodnotě 3 000 korun poté odvezl do sběrny v Rudolicích. Zaměstnanec provozovny však pojal podezření a muže vyhodil. Podnikavec nedošel daleko. Byl přistižen policejní hlídkou. Té lhal, když uvedl, že trubky lešení dostal od zaměstnanců, kteří pracují na rekonstrukci supermarketu. Policie však následně zjistila, že stavební firma ráno odhalila krádež lešení. Policie 62letému muži z Mostu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž je recidivista, kradl už v minulosti a byl za to odsouzen.


 

Lapka byl zadržen při útěku zákazníky obchodního centra

Pachatele trestného činu krádeže zadrželi náhodní zákazníci v mosteckém obchodním centru. Muž tam přišel nakupovat za pět prstů. Zamířil do obchodu pánského zboží a odcizil koženkovou bundu za 1 300 korun. Prodavačka, která ho při krádeži spatřila, ho požádala, aby ji následoval do kanceláře. Muž ji však obešel a z prodejny utekl. Ve vestibulu obchodního domu ho na útěku zadrželi přítomní zákazníci. Lapka skončil na policii, lup zpět v prodejně. Policie pachateli s ohledem na minulý trest sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Čokolády neochutnal

Mlsat zřejmě hodlal 21letý muž z Litvínova. Přišel do tamního jednoho supermarketu a v oddělení se sladkostmi si vybral celkem 13 kusů čokolád značky Studentská pečeť. Ty si ukryl pod oděv a poté prošel pokladnou, u které nic neplatil. Byl podezřelý a pracovník ostrahy, který krádež odhalil, ho chtěl zadržet. Mladík se vzpouzel, ale nakonec vyčkal do příjezdu policie. Ta mu s ohledem na recidivu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Sprejeři se činili

Dva případy sprejerství vyšetřuje policie v Mostě a Litvínově. Neznámý umělec své dílko zvěčnil na dveře garáže v litvínovském areálu. Bílou barvou napsal několik písmen přes celá dřevěná vrata. Jiný sprejer řádil v Mostě. Vybral si fasádu obytného domu v ulici Bělehradská a po sobě zanechal nápis skládající se ze tří bílých písmen o velikosti 3 x 2 metry. Policie obě jednání neznámého pachatele kvalifikovala jako přečin poškození cizí věci.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 27. září 2013

vytisknout  e-mailem