Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na strážného vzali sekeru

TEPLICE - Agresivita zlodějů stále stoupá a další zprávy. 

Na strážného vzali sekeru
     Agresivita zlodějů neustále stoupá, kvůli několika korunám zisku totiž neváhají sáhnout k násilí. Svědčí o tom případ, který se odehrál v úterní podvečer na Bílinsku. Tři zloději ve věku 37, 26 a 15 let se po předchozí vzájemné dohodě vydali na lup do prostor, kde probíhá důlní činnost.   Do osobního vozidla naložili několik desítek válečků z pásu dopravníku a z místa chtěli ujet. Do jejich pronásledování se však dal strážný bezpečnostní agentury, která prostory střeží. Zlodějské auto, které bylo nákladem ukradeného železa přetížené pak muselo zastavit. Strážný se pokusil zabránit další jízdě jejich vozidla a pokusil se jim z auta vzít klíče ze zapalování. To se ale lapkům nelíbilo, řidič proto strážného několikrát udeřil a zakřičel na spolujezdce, aby vzal na zaměstnance agentury sekeru, kterou měli v autě. Ten vytáhl sekeru a několikrát s ní udeřil strážného do rukou, sekeru pak předal dozadu mladistvému, který v útoku pokračoval. Když zasáhl útočník odraženou ranou neohroženého strážného do hlavy, ten vytáhl z obavy o svůj život pistoli. Agresivní zloději se pak pokusili z místa ujet, ale jejich vozidlu po několika metrech upadlo kolo. Na pomoc napadenému strážnému přispěchali jeho kolegové, kteří násilníky zadrželi, nicméně ani to jim nezabránilo ve výhružkách směřovaných proti pracovníkům bezpečnostní agentury. Všichni tři agresivní zloději byli obviněni z trestných činů krádeže a pokusu těžkého ublížení na zdraví, za které by je mohl soudce poslat až na deset let za mříže, mladistvému agresorovi hrozí s ohledem na věk pouze poloviční trest. Zranění pracovníka bezpečnostní agentury jsou naštěstí vzhledem ke stísněným prostorám uvnitř vozidla pouze lehká.
 
Krádež z června objasněna
     Policisté dopadli dva zloděje, kteří začátkem června kradli v Krupce. Lapkové ve věku 21 a 18 let odcizili přes díru v plotě ze soukromého pozemku volně položené náhradní díly na osobní vozidla. Celkem způsobili škodu téměř 9 tisíc korun. Oběma bylo sděleno podezření z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství.
 
Na nákupy bez peněz
     Zlodějku, která chodila do supermarketů na „nákupy“ bez peněz čeká soud. Několikrát trestaná 25letá žena se nepoučila z předešlého podmínečného odsouzení a dále kradla zboží v obchodech. Naposledy ji zadržela ostraha prodejny včera, když si do kabelky uschovala 9 balení tavených sýrů a bez zaplacení prošla pokladnou. Vzhledem k její „trestní minulosti“ jí bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který jí může soudce poslat až na tři roky do vězení.
 
 
Teplice, 14. 7. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem