Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na své děti muži neplatí výživné

JIHLAVSKO: Policisté sdělili mužům podezření ze spáchání trestného činu 

Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy třicetiletému muži z Jihlavy, který neplatí výživné na svého syna. Vyživovací povinnost si neplní od loňského října. Měsíčně by měl muž na pětiletého chlapce platit dva tisíce korun. V daném období však uhradil částečně pouze dvě platby. Na výživném tak muž dluží celkem necelých dvacet tisíc korun.

Ze spáchání trestného činu je podezřelý také osmatřicetiletý muž z Jihlavy, který neplatí výživné na své dvě děti. Vyživovací povinnost si neplní od února. Na sedmnáctiletou dívku a o rok mladšího syna má měsíčně platit pět tisíc korun a celkově tak dluží pětatřicet tisíc korun. Policisté sdělili osmatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy

Na své děti neplatí výživné ani devětačtyřicetiletý muž z Jihlavy. Také jemu sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy. Výživné neplatí na svého patnáctiletého syna a o rok starší dceru. Na své děti má muž platit 800 korun měsíčně. Od konce roku 2011 ale výživné neplatí a dluží tak celkem přes pětačtyřicet tisíc korun.

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy rovněž sedmatřicetiletému muži z Jihlavska. Vyživovací povinnost si neplní na své dvě dcery ve věku osm a jedenáct let od loňského listopadu. Měsíčně by měl platit pět tisíc korun, celkově tak dluží pětapadesát tisíc korun.

Všechny čtyři případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

22. září 2016

vytisknout  e-mailem