Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Na své děti neplatí výživné

JIHLAVSKO: Policisté sdělili pachatelům podezření ze spáchání trestného činu 

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy pětatřicetiletému muži z Jihlavy. V době od loňského května si neplní vyživovací povinnost na svého syna. Na šestiletého chlapce má měsíčně platit dva tisíc korun, v daném období však muž uhradil pouze několik plateb. Celkově dluží na výživném částku šestadvacet tisíc korun.
 
Ze spáchání trestného činu je podezřelý také devětačtyřicetiletý muž z Jindřichohradecka, který si neplní vyživovací povinnost na své dvě děti. Na třináctiletou dívku a sedmnáctiletého chlapce, kteří žijí v Jihlavě, má muž měsíčně platit necelé čtyři tisíce korun. Na výživném muž dluží celkovou částku téměř třicet tisíc korun.
 
Vyživovací povinnost si na své děti neplní ani jednačtyřicetiletý muž z Jihlavy. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. V době od loňského září muž neplatí výživné na svoji třináctiletou dceru a osmnáctiletého syna. Měsíčně má platit tři tisíce korun a na výživném tak celkem dluží šestatřicet tisíc korun.
 
Všechny tři případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
23. září 2014
 

vytisknout  e-mailem