Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na svědomí toho má dost

TEPLICE - Na kontě má podvody i krádeže; Jablka ho vyjdou draho... 

Na kontě má podvody i krádeže
     V červenci jsme informovali o případu, kdy neznámý podvodník připravil seniora ze Bžan o několik tisíc korun. Podezřelý přišel k poškozenému domů a představil se jako osoba zastupující společnost, která do domácností rozváží jídlo. Muži namluvil, že přišel vybrat zálohu na odebírané obědy. Senior mu uvěřil a vyplatil podvodníkovi pět tisíc korun. Teprve později zjistil, že tento člověk pro firmu, která mu jídlo dováží, nepracuje. Během vyšetřování policisté zjistili, že podvodník poté navštívil seniora ještě tentýž den večer a požadoval po něm další dva tisíce s tím, že mu vrátí pětitisícovou bankovku, což muž odmítl. Pachatel pak za ním přišel ještě asi po dvou týdnech a zkusil štěstí znovu. Tentokrát se vydával za pracovníka stavební firmy a pokusil se vylákat od poškozeného další peníze. Slíbil mu vyplatit sedm tisíc, když bude souhlasit se stavbou domu v jeho blízkosti. Nabídl mu, že dostane dvě pětitisícovky a senior mu tři tisíce vrátí, muž nabízenou transakci naštěstí odmítl.
    Povedený 22letý výlupek toho má ale na svědomí více. Policisté zjistili, že začátkem června v zahrádkářské kolonii u Bíliny odcizil z oploceného pozemku dětskou trampolínu v hodnotě přes pět tisíc korun, kterou poté prodal za třináct stovek svým známým. V polovině srpna vnikl s 33letým komplicem na pozemek v zahrádkářské kolonii v Ledvicích. Poté se vloupali do chaty, ze které si odnesli elektrické ruční nářadí, vodováhu, nerezový dřez a další věci za téměř čtyři tisíce korun.
     Poslední krádeže se dopustil v Bílině v sobotu po půlnoci opět sám.  Přelezl oplocení pozemku rodinného domu, vnikl otevřenými dveřmi na chodbu a z botníku odcizil tři mobilní telefony, fotoaparát a MP3 přehrávač. 
     Oba několikrát trestaní zloději byli obviněni ze spáchání přečinu krádeže, za který jim, vzhledem k jejich pestré trestní minulosti, hrozí až tři roky ve vězení. Mladšímu přibylo obvinění z přečinů porušování domovní svobody, podvodu a podvodu ve stadiu pokusu. Vyšetřovatel podal návrh ke vzetí obviněných do vazby.
Na kontě má podvody i krádeže.mp3 
 
Jablka ho vyjdou draho
     Obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě předali policisté 23letému muži z Teplicka. Ten se včera kolem poledne vydal se svým autem na sběr jablek. Vozidlem vjel na polní účelovou komunikaci mezi obcemi Černčice a Bílka, kam je zakázán vjezd a dal se do sběru ovoce. Nasbíral přes 600 kg jablek, když byl přistižen mysliveckou stráží. Muž, který stráží ochranu přírody, ho vyzval k prokázání totožnosti, což řidič odmítl. Místo toho nasedl do auta a na poškozeného, který mu zastoupil cestu a chtěl mu zabránit v odjezdu, najel. Ten naštěstí uskočil a posléze se ho ještě snažil několikrát zablokovat svým autem. Cesta agresivního řidiče skončila až u obce Klapý, kde ho zadrželi policisté z Lovosic. Za najíždění na člena myslivecké stráže a stráže ochrany přírody mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
Jablka ho vyjdou draho.mp3
 
 Lupič spravedlnosti neunikne
     V neděli večer došlo v Teplicích k loupežnému přepadení. Pachatel využil podnapilosti poškozeného, udeřil jej pěstí do hlavy a z krku mu strhnul zlatý řetízek s přívěskem v hodnotě přes šest tisíc korun. Lupič se dal na útěk z místa činu, ale svobody si dlouho neužil. Policisté po něm ihned rozjeli pátrání a pachatele ještě týž večer zadrželi. Řetízek sice stihl zloděj prodat do zastavárny, ale i jeho lup už policisté zajistili. Pětatřicetiletý zloděj byl obviněn z trestného činu loupeže, za který může strávit až deset let za mřížemi.
Lupič spravedlnosti neunikne.mp3
 
 
Vloupání do firmy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se kolem půl druhé v noci vloupal do teplické firmy. Zloděj rozbil okno budovy, vnikl do budovy reklamní agentury a z kanceláře odcizil notebook a příruční pokladnu. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil celkovou škodu na téměř 20 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 28. 8. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem