Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na svobodě byl jeden den

CHOMUTOVSKO - Už je zase v cele. 

Včerejšek bude zřejmě smolným dnem pro 22letého muže.  Mladý Chomutovan byl dopoledne díky všímavé prodavačce přistižen při pokusu krádeže v obchodě. Muž si v kabince měl obléci rifle a ty si chtěl podle zjištění bez placení ponechat na sobě. Na místo následně dorazili přivolaní policisté. Muže zadrželi a zjistili, že Chomutovan měl s majetkovou kriminalitou co do činění. Zajímavé bylo hlavně zjištění, že bránu věznice opustil první dubnový den. Na svobodě si tedy od podzimu roku 2015 pobyl jeden den. Policisté se rozhodli v dané věci vést zrychlené zkrácené přípravné řízení. Okamžitě zahájili úkony trestního řízení a muži sdělili podezření ze spáchání pokusu trestného činu krádeže. Chomutovan zůstává stále v cele. Dnes policisté předávají státnímu zástupci zprávu o výsledku přípravného řízení se zadržením. O dalším osudu mladého Chomutovana již bude rozhodovat státní zástupce a potažmo soud.

Chtěl si prý posvítit, způsobil požár
Policisté už vědí, kdo má na svědomí požár suterénních prostor v domě v Jirkově z počátku minulého týdne. Podle nich se jedná o 31letého muže. Policejní vyšetřovatel ho již za to na základě důkazů obvinil ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Hořet začalo 26. března kolem 19:30 hodin. Z domu bylo evakuováno dvacet jedna lidí a čtyři nezletilé děti byly kvůli nadýchání kouřem převezeny na ošetření. Požár se naštěstí obešel bez zranění. Policisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů zjistili, že příčinou požáru byla neodborná manipulace s otevřeným ohněm. Obviněný muž policistům uvedl, že si prý chtěl jenom posvítit. V případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Nadávala hostům baru a potom napadla policistu
Obvinění ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví nyní čelí 28letá žena z Chomutova. Důvodem k tomu je její nevybíravé chování. Policejní hlídka byla o víkendu v nočních hodinách přivolána k řešení přestupku proti veřejnému pořádku u jednoho z chomutovských barů. Správního deliktu se tam měla dopouštět mladá žena tím, že se údajně pod vlivem alkoholu chovala hrubě a vulgárně k hostům. V hrubých vulgaritách měla pokračovat i směrem k přivolaným policistům. Když ji chtěli policisté zajistit, měla si lehat na zem a vyhrožovat jim poškozením služebního vozidla. Strážci zákona ženu pro podezření z přestupku zajistili a kvůli dočasnému umístění do cely ji převáželi k lékařskému vyšetření. Vybraná slova z úst mladé Chomutovanky neustávala a nakonec slovní útoky v prostorách zdravotnického zařízení vygradovaly atakem fyzickým. Jednoho z policistů měla žena kopnout do oblasti břicha. Ten zraněn naštěstí nebyl. Chomutovanka nadýchala 1,54 promile alkoholu.  Stíhána je na svobodě.  Za útok na policistu jí hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Chtěl sex, byl okraden
Policisté chomutovského obvodního oddělení v těchto dnech sdělili 44leté ženě podezření ze spáchání dvou trestných činů - z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Viní ji z toho, že si ve dvou případech přisvojila, co jí nepatřilo. Kradla v lednu a v únoru - a teď spadla klec. V lednu se měla seznámit na inzerát s jistým mužem. Údajně si domluvili sex.  Podle všeho se sešli v jednom chomutovském bytě a tam žena využila nestřeženého okamžiku ve svůj prospěch. Měla se zmocnit  volně odložené mužovo peněženky, ve které byly doklady, platební karta a finanční hotovost. S pomocí ukradené karty se navíc měla pokusit vyzískat další peníze. To se jí ale nepodařilo. Dalšího nezákonného počinu se měla dopustit v únoru. Při návštěvě v bytě u svého známého v Chomutově měla zcizit náhradní klíč k bytu. Podle zjištění se tam následující den v době jeho nepřítomnosti vrátila a měla tam ukrást telefon v hodnotě 3 tisíce korun. Věc potom dle svého vyjádření prodala a peníze údajně použila na jídlo a cigarety.  Věci jsou šetřeny ve zkráceném přípravném řízení. V případě, že se žena dostane před soud, hrozí jí trest odnětí svobody až na tři léta. Přitěžujícím je pro ni fakt, že již byla za majetkovou kriminalitu odsouzena.

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

3. dubna 2019

vytisknout  e-mailem