Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na svobodě pobyl pouhých 18 dnů

ZLÍNSKO: Zase skončil ve vazbě. 

Kriminalisté obvinili sedmadvacetiletého muže ze Zlína z trestného činu krádež spáchaného ve spolupachatelství, kterého se dopustil pouhých šestnáct dnů po propuštění z věznice, kde si odpykával trest za krádeže z minulosti. Muž má v rejstříku trestů pět záznamů, trestné činnosti se začal věnovat krátce po dovršení plnoletosti. Soud vzal recidivistu na návrh kriminalistů do vazby, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Jeho o dva roky mladší komplic má v rejstříku trestů záznamů devět, z posledního výkonu trestu ho propustili před více než dvěma lety. Kriminalisté ho obvinili z trestného činu krádež, vyšetřován bude na svobodě.

Mladí muži se znají z výkonu trestu a potkali se koncem června ve Zlíně. Vypili společně několik piv i panáků tvrdého alkoholu a nad ránem si šli sednout na zahrádku jednoho z barů ve Zlíně. Protože byl bar už zavřený, napadlo je, že by ho mohli vykrást. Mladší z mužů vzal pařez, který ležel opodál a rozbil s ním skleněnou výplň vchodových dveří. Uvnitř mu padla do oka pokladnička ve tvaru prasátka a číšnický flek, tak obě věci ukradl. Starší z mužů mezitím venku hlídal. O peníze se rozdělili a odešli do herny v centru města, kde jich většinu prohráli.

Kriminalisté začali na případu pracovat po oznámení provozovatele baru, který uvedl, že mu někdo v noci odcizil z baru pokladničku se čtyřiceti tisíci korunami a číšnický flek s osmadvaceti tisíci korunami. Po zjištění veškerých bližších okolností policisté věděli, které známé tváře jsou pachateli krádeže. Oba recidivisté se ke svému jednání přiznali. 

17. července 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem