Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na telefony neměli peníze

CHOMUTOV - Muž obviněn z loupeže, Jednání bude řešit komise.... 

Na telefony neměli peníze
Dvě telefonní stanice si nechala zřídit ve svých bytech rodina z Jirkova. Předací protokoly podepsala 36letá žena a se svým 19letým synem využívali všechny nabízené služby. Když však došlo na vyúčtování, chyběly jim peníze na zaplacení. Při sepisování smluv oba věděli, že na zaplacení nebudou mít potřebnou hotovost, ale přesto telefony přijali a využívali je. Poškozené společnosti dluží do dnešního dne téměř 36 tisíc korun. Policisté je za jejich jednání odměnili obviněním z podvodu.
 
Muž obviněn z loupeže
Policejní komisař obvinil 31letého muže z trestného činu loupeže. Při návštěvě kadaňského baru požadoval na obsluze vydání peněz a přitom vyhrožoval zbraní. Číšník mu proto předal necelé tři tisíce na hotovosti, muž je sebral a z baru zmizel. O dva dny později však byl zadržen, obviněn z uvedeného trestného činu a skončil v policejní cele. Byl totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz státního zastupitelství byl pachatel následně převezen, v doprovodu eskorty, do Vazební věznice v Litoměřicích.
 
Jednání bude řešit komise
Klášterečtí policisté vyjížděli do ulice 17. listopadu, kde došlo k hádce v rodině. Na místě zjistili, že 30letá dcera slovně napadá svou matku, vyhrožuje jí a hrubě uráží vulgárními výrazy. Matka jí naopak vyčítá způsob života. Od sousedů bylo zjištěno, že zde k hádkám docházelo i v minulosti. Vzájemné soužití bude řešit přestupková komise příslušného Městského úřadu v Klášterci nad Ohří, kam bude incident zaslán.
 
Odmontoval kola z auta
Policejní hlídka zadržela krátce po krádeži 30letého muže. Na parkovišti vedle domu v ulici Bělohorská odmontoval ze zaparkovaného auta dvě kompletní kola a chtěl s nimi odejít. S přítomností policistů však nepočítal, a tak byl zadržen a převezen na obvodní oddělení policie. Tam bylo také zjištěno, že za krádeže byl v minulosti již podmínečně odsouzen. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, v průběhu kterého si podezřelý převzal podezření z krádeže.
 
Pachatel tašky nepotřeboval
Vloupání do rodinného domu vyšetřují chomutovští policisté. Na místě zjistili, že kdosi vnikl do suterénu domu, tam všechno prohledal a odcizil dvě tašky, peníze, mobilní telefon, dva páry obuvi, notebook a disky s hudbou. Majitelka vyčíslila škodu ve výši 38 tisíc korun. Část lupu byla nalezena poblíž domu. Pantofle a prázdné tašky pachatel odhodil, asi se mu nehodily. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Auto vykradl muž z Jirkova
Škodu za téměř devět tisíc korun způsobil 33letý Jirkovák. V Kosmově ulici se vloupal do zaparkovaného vozidla a ze zavazadlového prostoru odcizil dvě tašky s nářadím. Na pachatele čaká obvinění hned ze dvou trestných činů – krádeže a poškozování cizí věci.
 
Zmizel automat na hračky
Z přízemí nemocnice na Chomutovsku zmizel automat na hračky. Ten byl připoután ke zdi řetězem a zámkem, ale ani to nezabránilo pachateli, aby s ním nezmizel. Poškozený a prázdný byl pak přístroj nalezen poblíž objektu nemocnice. Majitel vyčíslil škodu na 9500 korun. Případ vyšetřuje policie.
 
Chomutov, 23.února 2010
 

vytisknout  e-mailem